υλικά
1 πακέτο ταλιατέλες
500 γραμμάρια σπανάκι καθαρισμένο ή κατεψυγμένο
1 πράσο (μόνο το λευκό κομμάτι)
1 ξερό κρεμμύδι, μικρό ψιλοκομμένο
200 γραμμάρια philadelphia
½ ποτήρι γάλα
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι
λευκό πιπέρι
τριμμένη παρμεζάνα (προαιρετικά)
εκτέλεση
σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζετε νερό, το οποίο αλατίζετε μόλις βράσει, και βράζετε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
καθαρίζετε καλά το σπανάκι, το ψιλοκόβετε και το βράζετε μαζί με το πράσο, κομμένο σε ροδέλες, για 5 περίπου λεπτά. σουρώνετε μέχρι να στραγγίσουν καλά.
σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το ξερό κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί και στη συνέχεια, ρίχνετε το σπανάκι με το πράσο και ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα.
σε ένα μπολ αναμειγνύετε το philadelphia με το γάλα και αδειάζετε το μείγμα στο τηγάνι, χαμηλώνοντας την φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει για μερικά λεπτά.
τέλος, προσθέτετε τις ταλιατέλες ανακατεύετε με απαλές κινήσεις και σερβίρετε.
εάν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και λίγη τριμμένη παρμεζάνα.
τα μυστικά της συνταγής
μπορείτε να προσθέσετε λίγο ψιλοκομμένο σκόρδο ή να μπήξετε μια σκελίδα σκόρδο στο πιρούνι και να αλείψετε το τηγάνι ώστε να αφήσει το άρωμα του.
αφήστε το philadelphia εκτός ψυγείου πριν το αναμείξετε με το γάλα για να ανακατευτεί ευκολότερα.