C
creteroyal
Guest
Υλικά:
1 πακέτο ταλιατέλες
1 φιλέτο σολομού φρέσκο
1 σφηνάκι βότκα
φρέσκα κρεμμυδάκια
150 γραμ. κρέμα γάλακτος
λίγο ελαιόλαδο
άνηθο ? αλάτι ? λευκοπίπερο
λίγο βούτυρο σολομού (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Βράζουμε τις ταλιατέλες al dente, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια. Μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε και το φιλέτο σολομού κομμένο σε πολύ μικρά κομμάτια. Μόλις το φιλέτο αρχίσει να ασπρίζει σβήνουμε με την βότκα και αφήνουμε να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, μια πρέζα αλάτι, λίγο λευκοπίπερο, και μπόλικο άνηθο ψιλοκομμένο. Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε ένα μικρό κομμάτι από βούτυρο σολομού (το βρίσκουμε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ ή ενημερωμένα delicatessen). Δίνει έξτρα άρωμα και ένα φίνο χρώμα στη σάλτσα.
Τοποθετούμε τις ταλιατέλες, ελαφρώς βουτυρωμένες, σε μια μεγάλη πιατέλα και από πάνω την σάλτσα που ετοιμάσαμε.
Σερβίρεται ζεστό ως κύριο πιάτο και συνοδεύεται άριστα με λευκό κρασί και δει Σαντορινιό.
1 πακέτο ταλιατέλες
1 φιλέτο σολομού φρέσκο
1 σφηνάκι βότκα
φρέσκα κρεμμυδάκια
150 γραμ. κρέμα γάλακτος
λίγο ελαιόλαδο
άνηθο ? αλάτι ? λευκοπίπερο
λίγο βούτυρο σολομού (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Βράζουμε τις ταλιατέλες al dente, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια. Μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε και το φιλέτο σολομού κομμένο σε πολύ μικρά κομμάτια. Μόλις το φιλέτο αρχίσει να ασπρίζει σβήνουμε με την βότκα και αφήνουμε να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, μια πρέζα αλάτι, λίγο λευκοπίπερο, και μπόλικο άνηθο ψιλοκομμένο. Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε ένα μικρό κομμάτι από βούτυρο σολομού (το βρίσκουμε σε μεγάλα σούπερ μάρκετ ή ενημερωμένα delicatessen). Δίνει έξτρα άρωμα και ένα φίνο χρώμα στη σάλτσα.
Τοποθετούμε τις ταλιατέλες, ελαφρώς βουτυρωμένες, σε μια μεγάλη πιατέλα και από πάνω την σάλτσα που ετοιμάσαμε.
Σερβίρεται ζεστό ως κύριο πιάτο και συνοδεύεται άριστα με λευκό κρασί και δει Σαντορινιό.