Ροή

Τα μεγαλύτερα επικοινωνιακά ατοπήματα σε Facebook και Twitter!!

Areti

VIP μέλος
Joined
29 May 2010
Μηνύματα
1,715
Βαθμολογία
3
Points
38
Age
55
Location
Rhodos,Larissa
socialmedia_s201_b.jpg


Πόσο κοστίζει ένα σχόλιο του τύπου «το δωμάτιο μου είναι μουχλιασμένο»; Πως θα περικόψει τα ελλείμματα ο Σβαρτσενέγκερ στην Καλιφόρνια; Σε αυτά και άλλα πολλά απαντάμε μέσα από τις μεγαλύτερες γκάφες σε Twitter και Facebook...

50 χιλιάδες δολάρια το σχόλιο

Ένα σχόλιο για το πόσο δύσκολο είναι να κοιμάσαι σε ένα μουχλιασμένο δωμάτιο στο Twitter της Αμάντα Μπόνεν ήταν αρκετό να για να της εξασφαλίσει μια μήνυση 50 χιλιάδων δολαρίων.

Η εταιρεία που διαχειρίζεται το διαμέρισμα της ψάρεψε το σχόλιο στο διαδίκτυο και προχώρησε αμέσως σε νομικές διαδικασίες υποστηρίζοντας ότι ποτέ στο παρελθόν δε βρέθηκαν μούχλες.

Η υπόθεση ακόμα δεν έχει φτάσει στο ακροατήριο.

Πρόσεχε τα λόγια σου

Ο Λι Λάντορ αναγκάστηκε σε παραίτηση από τη θέση του ως υποδιευθυντής του γραφείου τύπου του δημάρχου του Μανχάταν όταν έκανε ένα λογοπαίγνιο με το όνομα του προέδρου Ομπάμα (ο-dump-a) αποκαλώντας τον ουσιαστικά χαζό.

Ο Λάντορ είχε συμμετάσχει σε μια συζήτησης με φίλους τους στο Facebook και θέμα τις φυλετικές ανισότητες και αφορμή την σύλληψη του καθηγητή του Χάρβαρντ Χένρι Λούις Γκέιτς. Η παραίτηση του έγινε άμεσα αποδεκτή.

Πρωτότυπες ιδέες

Σε ένα βίντεο 27 δευτερολέπτων ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, πλέον κυβερνήτης της Καλιφόρνια, ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους του για τη συμμετοχή τους στην αντιμετώπιση του ελλείμματος των 26 δις δολαρίων στα οικονομικά της πολιτείας.

Στο βίντεο εμφανίζεται με ένα σπαθί 70 εκατοστών ευχαριστώντας για την ιδέα που του έδωσαν να υπογράψει αυτοκίνητα του δήμου και μετά να τα βγάλει σε δημοπρασία.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η πώληση των 40 χιλιάδων αυτοκινήτων που ανήκουν στην πολιτεία μπορεί να αποφέρει 24 εκατομμύρια δολάρια δηλαδή το ένα χιλιοστό του χρέους.

Για την ιστορία το σπαθί ήταν δώρο ενός φίλου του και ήταν συμβολισμός για τις εκτεταμένες περικοπές που σκοπεύει να κάνει.

Ηλεκτρονικά ξεμαλλιάσματα

Στις αρχές Ιουλίου, η Ρομπέρτα Σίλμαν, κριτικός λογοτεχνίας, άσκησε αρνητική κριτική για το βιβλίο της Άλις Χόφμαν λέγοντας ότι του «λείπει η φλόγα προηγούμενων βιβλίων» και ότι η συγγραφέας δεν «επιτυγχάνει το στόχο της».

Σύμφωνα με tweets που καταγράφηκαν στην ιστοσελίδα Gawker, η Χόφμαν αποκάλεσε την κριτικό «ηλίθια», προσθέτοντας ότι «δεν είναι να απορεί κανείς που δεν υπάρχει ενότητα βιβλίων στην εφημερίδα που εργάζεται».

Περαιτέρω, η Χόφμαν είχε τη φαεινή ιδέα εκτός από το ηλεκτρονικό ξεμάλλιασμα να δημοσιεύσει και το τηλέφωνο της κριτικού σε περίπτωση που κάποιος άλλος λάτρης των βιβλίων της ήθελε να της πει ένα δυο λογάκια.

Τελικά, η συγγραφέας αναγκάστηκε να ανακαλέσει δημοσίως, αναγνωρίζοντας το δικαίωμα κάθε κριτικού στην άποψη.

Φεύγω για διακοπές, αχ και πόσο το περιμένω?

Ο Ισραήλ Χάιμαν από την Αριζόνα ετοιμαζόταν για διακοπές των Ιούνιο. Ανάμεσα στις προετοιμασίες περιέλαβε και την ειδοποίηση των 2000 φίλων του στο Twitter ότι θα φύγει για διακοπές.

Σε ένα άλλο tweet είχε και την καλοσύνη να τους ενημερώσει ότι χρειάζεται 10 επιπλέον ώρες ταξίδι μέχρι να φτάσει στον προορισμό του.

Όταν ο Χάιμαν γύρισε από τις διακοπές, βρήκε το σπίτι του ανοιγμένο και το εξοπλισμό της δουλειάς του να έχει κάνει φτερά. Ο Χάιμαν εργαζόταν ως τεχνικός βίντεο και ο εξοπλισμός του ήταν της τάξης των μερικών χιλιάδων δολαρίων.

Ο Χάιμαν δήλωσε ότι οι πελάτες του καταστήματος του δεν το ξέρουν προσωπικά και δεν ξέρουν τι εξοπλισμό διαθέτει. Αντίθετα, οι «φίλοι» του στο Twitter τον γνωρίζουν καλά.

Το σώμα των ενόρκων? βρίσκει τη φωτογραφία του στο Twitter

Το Μάιο, ο Αλ Ρόκερ, παρουσιαστής καιρού σε γνωστή τηλεοπτική εκπομπή της Αμερικής, είχε τη φαεινή ιδέα να φωτογραφίσει το σώμα των ενόρκων στο οποίο ήταν μέλος και να δημοσιεύσει τις φωτογραφίες στο Twitter.

Όταν φυσικά είδε τον εαυτό του πρωτοσέλιδο σε όλες τις μεγάλες εφημερίδες, με φωτογραφία και σκωπτικούς τίτλους, άλλαξε γνώμη.

Στη δημόσια απολογία του υποστήριξε ότι έκανε λάθος και ότι ήθελε απλώς να μεταφέρει την εμπειρία της συμμετοχής σε σώμα ενόρκων στο ευρύ κοινό.

Λίγα τα λόγια σου για τους διαιτητές

Η δημόσια διαμαρτυρία για τους διαιτητές δεν απαγορεύεται μόνο στο Champions League. Απαγορεύεται και στο NBA.

Όταν, λοιπόν, ο πρόεδρος των Ντάλας Μάβερικς, Μαρκ Κιούμπαν, διαμαρτυρήθηκε στους «φίλους» του για την διαιτησία μετά από ένα παιχνίδι με τους Ντένβερ Νάγκετς, το NBA επιλήφθηκε και του επιδίκασε πρόστιμο 25 χιλιάδων δολαρίων.

Το επόμενο tweet του Κιούμπαν αναφέρει ότι το «ΝΒΑ προσπαθεί να βγάλει χρήματα με οποιονδήποτε τρόπο».

Τώρα φτάνω Βαγδάτη

Τον περασμένο Φεβρουάριο, ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Πιτ Χέκτστρα, θεώρησε καλό να ενημερώνει τους «φίλους» του μέσω του Twitter για τα επαγγελματικά του ταξίδια.

«Μόλις προσγειωθήκαμε στη Βαγδάτη» ανακοίνωσε στις 5 Φεβρουαρίου, στις 9 και 41 μμ, και η είδηση βγήκε αμέσως στο Associated Press με το οποίο είναι «φίλοι». Αργά το ίδιο βράδυ ενημέρωσε ότι βρίσκεται στο προεδρικό παλάτι.

Για καλή τύχη του Χέκστρα, δεν υπήρξαν παρατράγουδα σχετικά με την ασφάλεια του. Μετά το γεγονός, όμως, το Πεντάγωνο, για λογαριασμό του οποίου είχε μεταβή στην περιοχή, αναθεώρησε την πολιτική του σχετικά με το Twitter και απαγόρευσε τη δημοσίευση ευαίσθητων πληροφοριών.
 
Top Bottom