Areti
VIP μέλος
Υλικά
250 γραμμάρια φύλλο κρούστας
1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλιά του γλυκού μοσχοκάρυδο
1 1/2 κουταλιά της σούπας αλεύρι
6-8 μήλα
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
3/4-1 φλιτζανιού ζάχαρη
1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλεύρι.
Καθαρίζουμε και κόβουμε κομματάκια τα μήλα. Τα ρίχνουμε στο μπολ να καλυφθούν με το μείγμα καλά. Στη συνέχεια ζεσταίνουμε σε τηγάνι τα μήλα με τη ζάχαρη και τη κανέλα για 5 λεπτά.
Ανοίγετε ένα φύλλο κρούστας, το λαδώνετε ελαφρά και με την βοήθεια ενός κουταλιού ρίχνετε το μείγμα μήλου στην άκρη του φύλλου κατά μήκος.
Τυλίγετε το φύλλο σαν ρολό και μετά κυκλικά και χαλαρά σαν κοχλία.
Βάζετε τις στριφτές σε ένα λαδωμένο ταψί, τις ραντίζετε με λίγο νερό και βούτυρο. Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 20 - 30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.