Areti
VIP μέλος
Υλικά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
3 φλιτζάνια αλεύρι
1 φλιτζάνι σταφίδες μαύρες και ξανθές
2 ποτηράκια κρασιού ρούμι ή κονιάκ
Χυμός από 2 πορτοκάλια ή μανταρίνια
1 κουταλιά κανέλα
μισή κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο
4 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Εκτέλεση
Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Βάζετε σε πήλινη λεκάνη κάνοντας μια λακούβα στη μέση.
Ρίχνετε το λάδι καυτό στο αλεύρι και μετά όλα τα υλικά. Ανακατεύετε καλά να γίνει ένας πηχτός χυλός και ρίχνετε σε καλά λαδωμένη μακρόστενη φόρμα για 1 ώρα.
Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη (προαιρετικά).