Γλυκό μεν, σπιτικό δε και με φρούτα. Μπορείτε και να το συνδυάσετε τέλεια...
και με το γιαούρτι σας ή να το αλείψετε σε μαύρο ψωμί για το πρωινό σας.
Υλικά (για 4 άτομα)
1κιλό σύκα
3 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη φυσική, καστανή
Χυμό από 2 λεμόνια
3 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
Εκτέλεση
1.Πλένουμε πολύ καλά τα σύκα και τους κάνουμε μία τρύπα στην κάτω μεριά, για να σιροπιάσουν πιο εύκολα.
2.Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με το νερό να τα σκεπάζει. Τα αφήνουμε μέχρι να πάρουν μια- δυο βράσεις, αλλάζουμε το νερό και τα βάζουμε και πάλι να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
3.Τα βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ με κρύο νερό να τα σκεπάζει και τα αφήνουμε για μια ολόκληρη μέρα, κατά τη διάρκεια της οποίας αλλάζουμε το νερό 2-3 φορές.
4. Τα βγάζουμε και τα στραγγίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
5. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 3 φλιτζάνια νερό και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να πάρει μερικές βράσεις.
6.Προσθέτουμε τα σύκα και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί μέχρι να δέσει το σιρόπι. Προς το τέλος, προσθέτουμε και το χυμό του λεμονιού.
και με το γιαούρτι σας ή να το αλείψετε σε μαύρο ψωμί για το πρωινό σας.
Υλικά (για 4 άτομα)
1κιλό σύκα
3 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη φυσική, καστανή
Χυμό από 2 λεμόνια
3 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
Εκτέλεση
1.Πλένουμε πολύ καλά τα σύκα και τους κάνουμε μία τρύπα στην κάτω μεριά, για να σιροπιάσουν πιο εύκολα.
2.Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με το νερό να τα σκεπάζει. Τα αφήνουμε μέχρι να πάρουν μια- δυο βράσεις, αλλάζουμε το νερό και τα βάζουμε και πάλι να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν.
3.Τα βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ με κρύο νερό να τα σκεπάζει και τα αφήνουμε για μια ολόκληρη μέρα, κατά τη διάρκεια της οποίας αλλάζουμε το νερό 2-3 φορές.
4. Τα βγάζουμε και τα στραγγίζουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
5. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 3 φλιτζάνια νερό και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να πάρει μερικές βράσεις.
6.Προσθέτουμε τα σύκα και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί μέχρι να δέσει το σιρόπι. Προς το τέλος, προσθέτουμε και το χυμό του λεμονιού.