Υλικά
125γρ. γιαούρτι
125γρ. μαργαρίνη soft
8γρ. baking powder
250γρ. αλεύρι
αλάτι
Για τη γέμιση
Μερέντα ή μαρμελάδα (σφιχτή)
Εκτέλεση
Βάζετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά (εκτός της γέμισης), προσθέτοντας σταδιακά το αλεύρι και ζυμώνετε μέχρι να δημιουργηθεί μια εύπλαστη ζύμη.
Την ανοίγετε σε διάμετρο περίπου 30εκ. και τη χωρίζετε σε 8 τριγωνικά κομμάτια (σαν πίτσα).
Σε κάθε κομμάτι βάζετε μια κουταλιά από τη γέμιση της αρεσκείας σας και διπλώνετε τα κομμάτια σε σχήμα κρουασάν.
Τοποθετείτε τα κρουασάν σε ένα ταψί και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Αφήνετε λίγο να κρυώσουν και σερβίρετε.
Συμβουλή
Αν θέλετε να αποκτήσουν πιο όμορφη εμφάνιση, αλείψτε τα με χτυπημένο αυγό πριν τα βάλετε στον φούρνο. |