Ροή

Σπiτικά γλυφιτζούρια

gavraki

Active member
Joined
27 May 2010
Μηνύματα
2,820
Βαθμολογία
0
Points
36
Location
Rhodos
er.jpg

1 κ. ζάχαρη (ζάχαρη άχνη κατα προτίμηση)
1 κ.σούπας βανίλια υποβρύχιο
1 κ.σ. γλυκόζη
2 φύλλα ζελατίνη.
1 κ.σ. αραβοσιτέλαιο.(ή κάποιο άλλο σπορέλαιο)
1/4 του νεροπότηρου νερό.

Ξυλάκια για τα γλυφιτζούρια.

Εκτέλεση.

Ζεσταίνουμε καλά το νερό μαζί με την ζελατίνη μέχρι να λιώσει. Το προσθέτουμε στην ζάχαρη και ρίχνουμε το αραοσιτέλαιο και αρχίζουμε να πλάθουμε. Εγώ το έβαλα στον αρτοπαρασκευαστή. Προσθέτουμε και τα υπολοιπα και συνεχίζουμε να πλάθουμε για 15-20 λεπτά. Χωρίζουμε σε μπάλες αναλόγως και τα πόσα χρώματα θα χρησιμοποιήσουμε. Εάν τα χρώματα είναι σε υγρή μορφή προσθέτουμε στις συγκεκριμένες μπάλες ζάχαρη άχνη και πλάθουμε μέχρι να ενοποιηθούν. Στην συνέχεια κάθε μπάλα ζάχαρης την τραβάμε με τα χέρια και την διπλώνουμε 8-10 φορές! Και μετά αρχίζουμε και φτιάχνουμε τα γλυφιτζούρια που θέλουμε. Πέρυσι τα έκανα σαν candy cane. Φέτος τα έβαλα σε ξυλαράκι. Αφού δώσουμε το σχήμα που θέλουμε στα γλυφιτζούρια τρυπάμε με τα ξυλαράκια το κάθε γλυφιτζούρι. Τα βάζούμε σε μία λαδόκολλα για 24 ώρες περίπου και στην συνέχεια τα ξεκολλάμε και τα γυρίζουμε ανάποδα για να ξεραθούν και απο την κάτω μεριά για 5-6 ώρες. Αναλόγως και το κλίμα θερμοκρασία που έχουμε σπίτι μας.
Αν σας ραγίσουν βάλτε νερό στα χέρια σας και ακουμπήστε στο σημείο αυτό. Την εξωτερική ζελατίνη βάλτε την απο την δεύτερη μέρα και μετά εφόσον έχετε δεί οτι έχουν στεγνώσει.
Αποφύγετε να τα έχετε κοντά σε ζέστη.

Τα ξυλάκια για τα γλυφιτζούρια: Εάν δεν βρίσκουμε ειδικά στίκ για γλυφιτζούρια υπάρχει μία οικονομική λύση. Καλαμάκια για σουβλάκια.
Παίρνουμε καθε καλαμάκι και έχοντας μία καθαρή πετσέτα τα τρίβουμε πέρα δώθε γιατί έχουν αγκίδες και έτσι κολλάνε πάνω στην πετσέτα. Κόβουμε τις μυτερές άκρες. Και είναι έτοιμο.

lolipop.jpg
 
Top Bottom