Υλικά
250 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια
200 γραμμ. ζαχαρούχο γάλα (1 μικρή συσκευασία ή 1/2 μεγάλη)
125 γραμμ. ινδική καρύδα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 πρέζα κανέλα
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια
Εκτελεση
1. Βάζουμε την κομματιασμένη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Περιχύνουμε με το ζαχαρούχο γάλα. Αφήνουμε το μείγμα να λιώσει και να πυκνώσει, λίγα λεπτά. Μόλις λιώσει η σοκολάτα το αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε την καρύδα, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα, τη βανίλια και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά. Το μείγμα θα σφίξει αρκετά.
2. Στρώνουμε λαδόκολλα σε μικρό βουτυρωμένο ταψάκι ή στη μακρόστενη φόρμα του κέικ κι αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Στρώνουμε την επιφάνεια με κουτάλι. Αφήνουμε να κρυώσει καλά ώστε να μπορούμε να το κόψουμε σε κομμάτια (περίπου 2 ώρες και 30΄).
3. Τραβώντας τη λαδόκολλα το αναποδογυρίζουμε πάνω σε ξύλο κοπής. Με κοφτερό μαχαίρι το κόβουμε σε μπουκιές. Βγαίνουν γύρω στα 30 κομμάτια.
4. Τα διατηρούμε σε μπολ που κλείνει καλά, βάζοντας ενδιάμεσα λαδόκολλα.