Σπανακοπρασοτυρόπιτα νηστίσιμη
Υλικά για τη γέμιση
1 κιλό σπανάκι (μόνο τα φύλλα)
4-5 πράσα
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ξερό κρεμμύδι
(ή μόνο 2 ξερά κρεμμύδια)
? κιλού φέτα νηστίσιμη
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
? φλυτζανιού ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Πλένουμε το σπανάκι, τα πράσα, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο.
Τα ψιλοκόβουμε, τρίβουμε και το ξερό κρεμμύδι στον τρίφτη.
Τα αλατίζουμε και τα ζουπάμε με τα χέρια για να φύγουν τα υγρά τους.
Κατόπιν προσθέτουμε τη φέτα, το ελαιόλαδο, το πιπέρι, λίγο αλάτι, αν χρειάζεται, και ανακατεύουμε για να ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά.
Ετοιμάζουμε τη ζύμη σφολιάτας όπως αναφέρεται στη σχετική συνταγή.
Λαδώνουμε ένα ταψί, βάζουμε το ένα φύλλο, τη γέμιση και μετά το άλλο φύλλο.
Λαδώνουμε το πάνω φύλλο, χαράζουμε την πίτα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 50-60 λεπτά.
Υλικά για τη γέμιση
1 κιλό σπανάκι (μόνο τα φύλλα)
4-5 πράσα
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1 ξερό κρεμμύδι
(ή μόνο 2 ξερά κρεμμύδια)
? κιλού φέτα νηστίσιμη
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
? φλυτζανιού ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Πλένουμε το σπανάκι, τα πράσα, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο.
Τα ψιλοκόβουμε, τρίβουμε και το ξερό κρεμμύδι στον τρίφτη.
Τα αλατίζουμε και τα ζουπάμε με τα χέρια για να φύγουν τα υγρά τους.
Κατόπιν προσθέτουμε τη φέτα, το ελαιόλαδο, το πιπέρι, λίγο αλάτι, αν χρειάζεται, και ανακατεύουμε για να ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά.
Ετοιμάζουμε τη ζύμη σφολιάτας όπως αναφέρεται στη σχετική συνταγή.
Λαδώνουμε ένα ταψί, βάζουμε το ένα φύλλο, τη γέμιση και μετά το άλλο φύλλο.
Λαδώνουμε το πάνω φύλλο, χαράζουμε την πίτα και ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 50-60 λεπτά.