Ροή

Σπανακόπιτα Νηστίσιμη Με Μυρωδικά

Nana

Member
Joined
4 July 2010
Μηνύματα
166
Βαθμολογία
0
Points
16
Location
Germany
Υλικά (για ένα ταψί)
Για το φύλλο:

500γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις(κρατάμε λίγο για το άνοιγμα του φύλλου)
1/2 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο
3κ.τ.σ ξύδι
1κ.τ.γ.ζάχαρη
1/2 κ.τ.γ. αλάτι
1 ποτήρι νερό


Για τη γέμιση:

? 800gr σπανάκι φρέσκο
1 πράσο ψιλοκομμένο
2 κρεμμύδια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 μάτσο μάραθο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι μυρώνια
1 ματσάκι καυκαλήθρες
1κ.τ.σ. αλάτι
μαύρο πιπέρι
2 κ.τ.σ. καλαμποκάλευρο
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο


Εκτέλεση:

Βάζουμε τα υλικά για το φύλλο στον κάδο του μίξερ με τον γάντζο. Ενσωματώνουμε για λίγα λεπτά
στην αργή ταχύτητα και κατόπιν φτιάχνουμε ζυμάρι χτυπώντας για λίγα λεπτά ακόμη στην γρήγορη ταχύτητα. Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Παράλληλα καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά το σπανάκι, το κόβουμε σε χοντρά κομμάτια, το βάζουμε στο σουρωτήρι με το αλάτι, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να βγάλει
τα υγρά του για 15 λεπτά περίπου. Κατόπιν το στύβουμε καλά με τα χέρια, το τοποθετούμε σε μπολ, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε καλά. Ανοίγουμε με τον πλάστη την μισή ζύμη σε ένα λεπτό φύλλο, το
στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί, απλώνουμε τη γέμιση σε λεπτή στρώση, και γυρίζουμε προς τα μέσα το φύλλο που περισσεύει. Στη συνέχεια ανοίγουμε την υπόλοιπη ζύμη πάλι σε λεπτό φύλλο, καλύπτουμε το ταψί, διπλώνουμε το φύλλο που περισσεύει στο κάτω μέρος του ταψιού, λαδώνουμε με ένα πινέλο την επιφάνεια, τρυπάμε με ένα πιρούνι, ραντίζουμε με νερό και ψήνουμε
στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά.
 
Top Bottom