Σουβλάκια κοτόπουλουΣωστό μαρινάρισμα. Αυτό είναι το μυστικό. Και η βότκα. Ναι, τα σουβλάκια είναι ψιλομεθυσμένα, γι? αυτό μάλλον είναι τόσο ζουμερά και νόστιμα. Μπορείτε να τα σερβίρετε σαν ορεκτικό και finger food, φτιάχνοντάς τα σε μικρό μέγεθος, ή ως κυρίως γεύμα πιο μεγάλα με ρύζι μπασμάτι. Όπως και να τα φτιάξετε θα γίνουν τα αγαπημένα σας.
ΥΛΙΚΑ
Για 6 άτομα
4 στήθη κοτόπουλου κομμένα σε κυβάκια
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε τετράγωνα
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε τετράγωνα
1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε τετράγωνα
1 κρεμμύδι ξερό κομμένο στα τέσσερα και κατόπιν χωρισμένο σε φλοίδες
4 κουταλιές έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
½ ποτήρι του νερού βότκα
χυμός από ένα λεμόνι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αναμείξτε πολύ καλά σε ένα μεγάλο μη μεταλλικό μπωλ όλα τα υλικά. Σκεπάστε το με μεμβράνη και αφήστε το κοτόπουλο να μαριναριστεί για τουλάχιστον 2 ώρες. Στη συνέχεια βρέξτε ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια και περάστε εναλλάξ κομμάτια κοτόπουλου και λαχανικών. Τέλος ψήστε τα στο γκριλ.
Tip: -Μην τα παραψήσετε γιατί το κοτόπουλο θα στεγνώσει.
-Όσο περισσότερο αφήσετε το κοτόπουλο στη μαρινάτα, τόσο πιο τρυφερό, ζουμερό και νόστιμο θα γίνει.
-Εναλλακτικά μπορείτε τα σουβλάκια να τα τηγανίσετε. Σε αυτή όμως την περίπτωση μην μουσκέψετε τα καλαμάκια, γιατί θα πεταχτεί λάδι και μπορεί να καείτε. Οφείλω να ομολογήσω ότι τα ψητά είναι πολύ πιο υγιεινά, τα τηγανητά όμως είναι πιο νόστιμα!