υλικά
1/2 κιλό κιμά
1/4 φλυτζάνι λάδι
1 αυγό
2 φέτες ψωμί μουσκεμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 1/2 κουταλάκι κύμινο
αλάτι και πιπέρι
λάδι για τηγάνισμα
για την σάλτσα
1/2 φλυτζάνι λάδι
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλυτζάνι κρασί
2 σκελίδες σκόρδο
1 κονσέρβα τοματάκι
1 κουταλιά πελτέ
αλάτι και πιπέρι
-βάζετε τον κιμά σε ένα μπωλ
-προσθέτετε το λάδι, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κύμινο
-προσθέτετε το αυγό και το ψωμί
-αλατοπιπερώνετε
-ζυμώνετε καλά
-πλάθετε σε μικρά μακρόστενα μπαλάκια
-βάζετε σε ένα τηγάνι λάδι και τηγανίζετε τα σουτζουκάκια
-όταν τηγανιστούν τα βάζετε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας
-σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι
-ρίχνετε την τομάτα και τον πελτέ και ανακατεύετε
-προσθέτετε το σκόρδο
-σβήνετε με κρασί
-αλατοπιπερώνετε
-ψήνετε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα νερά
-ρίχνετε τα σουτζουκάκια και αφήνετε να πάρουν δυό τρείς βράσεις
[h γνώμη μας: δεν βάζουμε αυγό και δεν τα τηγανίζουμε, τα ψήνουμε στο φούρνο]
1/2 κιλό κιμά
1/4 φλυτζάνι λάδι
1 αυγό
2 φέτες ψωμί μουσκεμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 1/2 κουταλάκι κύμινο
αλάτι και πιπέρι
λάδι για τηγάνισμα
για την σάλτσα
1/2 φλυτζάνι λάδι
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλυτζάνι κρασί
2 σκελίδες σκόρδο
1 κονσέρβα τοματάκι
1 κουταλιά πελτέ
αλάτι και πιπέρι
-βάζετε τον κιμά σε ένα μπωλ
-προσθέτετε το λάδι, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το κύμινο
-προσθέτετε το αυγό και το ψωμί
-αλατοπιπερώνετε
-ζυμώνετε καλά
-πλάθετε σε μικρά μακρόστενα μπαλάκια
-βάζετε σε ένα τηγάνι λάδι και τηγανίζετε τα σουτζουκάκια
-όταν τηγανιστούν τα βάζετε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας
-σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι
-ρίχνετε την τομάτα και τον πελτέ και ανακατεύετε
-προσθέτετε το σκόρδο
-σβήνετε με κρασί
-αλατοπιπερώνετε
-ψήνετε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα νερά
-ρίχνετε τα σουτζουκάκια και αφήνετε να πάρουν δυό τρείς βράσεις
[h γνώμη μας: δεν βάζουμε αυγό και δεν τα τηγανίζουμε, τα ψήνουμε στο φούρνο]