Ροή

Σουτζουκάκια Σμυρνέικα

gavraki

Active member
Joined
27 May 2010
Μηνύματα
2,820
Βαθμολογία
0
Points
36
Location
Rhodos
Υλικά:


Για τον κιμά
600γρ κιμά μοσχαρίσιο
2 φέτες ψωμί ζυμωτό
1/2 ποτήρι κρασί κόκκινο
1 κ.τ.σ ξύδι
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 αβγό
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κ.τ.σ. κύμινο τριμμένο
αλάτι, πιπέρι


Για την σάλτσα:


400γρ χυμό ντομάτας
1 κ.τ.σ. ντομάτα πελτέ
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1κ.τ.σ. κύμινο τριμμένο
1 μικρό ξύλο κανέλας
2 κόκκους μπαχάρι
1/2 κ.τ.σ. ζάχαρη
αλάτι, πιπέρι
1 ποτήρι νερό


Εκτέλεση για τον κιμά:

Μουσκεύουμε το ψωμί με το κρασί και το ξύδι. Βάζουμε σε μπολ τον κιμά με όλα τα υλικά
προσθέτοντας το μουσκεμένο ψωμί μαζί με το κρασί και το ξύδι. Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε
στο ψυγείο να σφίξει για 30 λεπτά. Πλάθουμε σουτζουκάκια σε μακρόστενο σχήμα. Τοποθετούμε
σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.
Παράλληλα φτιάχνουμε την σάλτσα¨
Βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα το λάδι να κάψει και καβουρδίζουμε την πάστα ντομάτας με το κύμινο.
Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, την κανέλα, το μπαχάρι τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε το νερό και βράζουμε για 10 λεπτά περίπου. Βγάζουμε τα σουτζουκάκια από το φούρνο και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα. Ξαναφουρνίζουμε χαμηλώνοντας το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 30 λεπτά
περίπου. Σερβίρουμε συνοδεύοντας με ρύζι πιλάφι.


2010414171415_soutzoukakia2.jpg
 
Top Bottom