Ροή

Σούπα Μπρόκολο

Nana

Member
Joined
4 July 2010
Μηνύματα
166
Βαθμολογία
0
Points
16
Location
Germany
Υλικά (για 4 άτομα):


1 μπρόκολο 500γρ περίπου
1 πράσο κομμένο σε φέτες
1 πατάτα κομμένη σε κύβους
1κ.τ.σ. ματζουράνα
1/2 ποτήρι κρασί λευκό
800ml ζωμό λαχανικών
1/3 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
1/2 ποτήρι νερού κρέμα γάλακτος
1κ.τ.σ. βούτυρο
αλάτι, πιπέρι


Για την τραγανή κρέπα από καλαμποκάλευρο και παρμεζάνα:


3 κ.τ.σ. καλαμποκάλευρο
6 κ.τ.σ. παρμεζάνα
λίγο βούτυρο


Εκτέλεση:


Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε το μπρόκολο σε κομμάτια. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το πράσο, την πατάτα και το μπρόκολο ,ρίχνουμε την μαντζουράνα και αλατοπιπερώνουμε. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών. βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 25-30 λεπτά. Περνάμε τη σούπα από το μίξερ χειρός και ξαναβάζουμε στη φωτιά. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε την κρέμα και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά. Στη συνέχεια σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο.


Για την κρέπα:


Ανακατεύουμε πολύ καλά το καλαμποκάλευρο με την παρμεζάνα. Ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι, το βουτυρώνουμε με πινέλο και ρίχνουμε 2 κουταλιές από το μίγμα σε όλη την επιφάνεια του τηγανιού. Ψήνουμε για 1 λεπτό κάθε μεριά
γυρνώντας την κρέπα με τη βοήθεια μιας σπάτουλας .Σερβίρουμε τη σούπα σε πιάτα και σπάμε απο πάνω την κρέπα σε μεγάλα κομμάτια.
 
Top Bottom