Ροή

Σούπα Μινεστρόνε

Areti

VIP μέλος
Joined
29 May 2010
Μηνύματα
1,715
Βαθμολογία
3
Points
38
Age
55
Location
Rhodos,Larissa
Σούπα Μινεστρόνε.jpg



Υλικά

1 πράσο + 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2-3 μέτριες πατάτες
2- 3 καρότα
1-2 κολοκυθάκια
250 γρ. αναμικτα λαχανικά (που να περιέχουν πιπεριά)
150 γρ. μανιτάρια λευκά
1 χούφτα σέλινο
100 γρ. κοραλάκι ή κοφτό μακαρονάκι
1 λίτρο ζωμό κότας ή βοδινού ή 1 λίτρο νερό με κύβο νοστιμιάς
1/2 φλ. λάδι ή και λίγο παραπάνω
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Πρώτα πλένουμε , καθαρίζουμε και ετοιμάζουμε όλα μας τα υλικά τα οποία ψιλοκόβουμε σε μικρά , τετράγωνα κομματάκια.
Σε απλωτή και μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σωτάρουμε στη φωτιά όλα τα λαχανικά. Αρχίζουμε με το πράσο και τα κρεμμυδάκια και συνεχίζουμε με τις πατάτες , τα καρότα , τα κολοκυθάκια , τα γυροφέρνουμε στη φωτιά και προσθέτουμε τα ανάμικτα λαχανικά και τα μανιτάρια. Αφού έχουν μαραθεί όλα προσθέτουμε το ζωμό (χλιαρό) ή το νερό με τον κύβο , το σέλινο , αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και περιμένουμε να πάρει βράση το φαγητό . Τότε το χαμηλώνουμε και βράζουμε τη σούπα μας για 15 λεπτά περίπου. Σ' αυτό το σημείο προσθέτουμε και τα ζυμαρικά , τα οποία ανακατεύουμε συνέχεια για να μην κολλήσουν στο κάτω μέρος αλλά και για να χιλώσει η σούπα μας. Όταν έχουν βράσει κι αυτά , το φαγητό μας είναι έτοιμο.
Σερβίρουμε και την απολαμβάνουμε ζεστή με φρεσκοτριμμένο πιπέρι κι από ' κει και πέρα ανάλογα με την προτίμησή μας μπορούμε να συμπληρώσουμε τη γεύση με λεμόνι ή παρμεζάνα.
 
Top Bottom