Areti
VIP μέλος
σουπα απο κερασια για παγωτο-γιαουρτι-πανακοτα
υλικα:
500 γρ. ζάχαρη
200 γρ. νερό
1 κιλό (βύσσινα ή μαύρα) κεράσια καθαρισμένα (καθαρό βάρος)
3-4 κεφαλάκια γαρίφαλα
100 γρ. γλυκό κόκκινο κρασί
εκτελεση:
βράζουμε τη ζάχαρη μαζί με το νερό, χωρίς να ανακατεύουμε, στους 144οc (έτσι ώστε όταν βάζουμε λίγο από το σιρόπι μας μέσα σε κρύο νερό να κρυσταλλώνει και να γίνεται καραμέλα). ρίχνουμε τα κεράσια (ή βύσσινα) και προσθέτουμε τα γαρίφαλα. αφήνουμε για λίγο ακόμα στη φωτιά έως ότου το σιρόπι γίνει ομοιογενές. αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κόκκινο κρασί. σερβίρεται ζεστή ή χλιαρή.
χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
μερίδες: 8