Areti
VIP μέλος
Υλικά για το σουφλέ ( 8 μερίδες):
500 gr σοκολάτα κουβερτούρα
150 gr βούτυρο φρέσκο
150 gr ζάχαρη κρυσταλλική
150 gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
15 αβγά
3 κουταλιές του καφέ μπέικιν πάουντερ
3 κουταλιές του καφέ στιγμιαίο καφέ σε σκόνη
Για το γλυκό πορτοκάλι:
2 πορτοκάλια κομμένα σε λεπτές φέτες
τη σάρκα απο 2 πορτοκάλια κομμένα σε χονδρά κομμάτια
150 gr ζάχαρη
1 lt νερό
1 φύλλο δυόσμου για ντεκόρ
Εκτέλεση:
Κόβουμε τα πορτοκάλια στην πάνω και στην κάτω μεριά τους και με τη βοήθεια ενός κουταλιού αδειάζουμε τη σάρκα τους. Φυλάμε τη σάρκα για το γλυκό πορτοκάλι και τη φλούδα για το μίγμα του σουφλέ.
Μίγμα για σουφλέ :
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με το βούτυρο. Χωρίζουμε τους κροκούς από τα ασπράδια και χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με τους κρόκους μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ το μπέικιν, το αλεύρι, το στιγμιαίο καφέ και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και το βούτυρο από το μπεν μαρί και αναμιγνύουμε.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα ενσωματώνουμε στο υπόλοιπο μίγμα απαλά. Βάζουμε το τελικό μίγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και το μοιράζουμε μέσα στα άδεια πορτοκάλια.
Ψήνουμε για 10 λεπτά στους 180 οc.
Για το γλυκό πορτοκάλι:
Σε νερό που βράζει βουτάμε για 2 λεπτά τις φέτες πορτοκαλιού. Τις βγάζουμε και τις κρυώνουμε. Φτιάχνουμε ελαφρύ σιρόπι βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα ζεματισμένα πορτοκάλια, μαζί με την σάρκα σε κομμάτια που είχαμε κρατήσει και βράζουμε για αλλά 5 λεπτά. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και συνοδεύουμε το σουφλέ μαζί με το παγωτό.
500 gr σοκολάτα κουβερτούρα
150 gr βούτυρο φρέσκο
150 gr ζάχαρη κρυσταλλική
150 gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
15 αβγά
3 κουταλιές του καφέ μπέικιν πάουντερ
3 κουταλιές του καφέ στιγμιαίο καφέ σε σκόνη
Για το γλυκό πορτοκάλι:
2 πορτοκάλια κομμένα σε λεπτές φέτες
τη σάρκα απο 2 πορτοκάλια κομμένα σε χονδρά κομμάτια
150 gr ζάχαρη
1 lt νερό
1 φύλλο δυόσμου για ντεκόρ
Εκτέλεση:
Κόβουμε τα πορτοκάλια στην πάνω και στην κάτω μεριά τους και με τη βοήθεια ενός κουταλιού αδειάζουμε τη σάρκα τους. Φυλάμε τη σάρκα για το γλυκό πορτοκάλι και τη φλούδα για το μίγμα του σουφλέ.
Μίγμα για σουφλέ :
Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με το βούτυρο. Χωρίζουμε τους κροκούς από τα ασπράδια και χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με τους κρόκους μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ το μπέικιν, το αλεύρι, το στιγμιαίο καφέ και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και το βούτυρο από το μπεν μαρί και αναμιγνύουμε.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα ενσωματώνουμε στο υπόλοιπο μίγμα απαλά. Βάζουμε το τελικό μίγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και το μοιράζουμε μέσα στα άδεια πορτοκάλια.
Ψήνουμε για 10 λεπτά στους 180 οc.
Για το γλυκό πορτοκάλι:
Σε νερό που βράζει βουτάμε για 2 λεπτά τις φέτες πορτοκαλιού. Τις βγάζουμε και τις κρυώνουμε. Φτιάχνουμε ελαφρύ σιρόπι βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα ζεματισμένα πορτοκάλια, μαζί με την σάρκα σε κομμάτια που είχαμε κρατήσει και βράζουμε για αλλά 5 λεπτά. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και συνοδεύουμε το σουφλέ μαζί με το παγωτό.