Υλικά
Ξύσμα από 2 λεμόνια
300 ml γάλα
350 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
60 γραμ. κορν φλάουρ
6 αυγά
100 γραμ. ζάχαρη
50 γραμ. ζάχαρη για τη μαρέγκα
Λίγη ζάχαρη και λίγο βούτυρο για τις φόρμες
Ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα
Εκτελεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα 100 γραμ. ζάχαρη με το κορν φλάουρ και τους κρόκους. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το ξύσμα λεμονιού. Μόλις πάρει βράση, αδειάζουμε λίγο στο μείγμα των αυγών, ανακατεύουμε και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα που βράζει, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Έπειτα από 1 λεπτό, το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια με τα 50 γραμ. ζάχαρη σε μαρέγκα και ενσωματώνουμε στο προηγούμενο μείγμα ανακατεύοντας απαλά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Βουτυρώνουμε και ζαχαρώνουμε ατομικές πυρίμαχες φόρμες για σουφλέ, γεμίζουμε με το μείγμα και ψήνουμε για 12 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη.