Υλικά (για 1 ταψάκι τάρτας):
Για την ζύμη
250γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
125γρ βούτυρο μαλακό
100γρ ζάχαρη άχνη
2 κρόκους
1 ασπράδι
1 κοφτή κουταλιά αλάτι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Για την γέμιση
250γρ σοκολάτα κουβερτούρα
125ml κρέμα γάλακτος
250γρ μαρμελάδα πορτοκάλι
Εκτέλεση:
Με το αλεύρι φτιάχνουμε σιντριβάνι και βάζοντας όλα τα υλικά στη μέση αναμιγνύουμε με το χέρι ζυμώνοντας μια μαλακή ζύμη. Τυλίγουμε σε μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για μισή ώρα, κατόπιν ανοίγουμε με τον πλάστη και στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί. Στρώνουμε λαδόκολλα και ψημένα όσπρια και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς. Αμέσως μετά αφαιρούμε τη λαδόκολλα και τα όσπρια και ψήνουμε για 20 λεπτά ακόμα. Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει, παράλληλα ζεσταίνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και την κρέμα ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στρώνουμε την μαρμελάδα πορτοκάλι στην ψημένη τάρτα και από πάνω ρίχνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα με την κρέμα και αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει για 1 ώρα τουλάχιστον.
Για την ζύμη
250γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
125γρ βούτυρο μαλακό
100γρ ζάχαρη άχνη
2 κρόκους
1 ασπράδι
1 κοφτή κουταλιά αλάτι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Για την γέμιση
250γρ σοκολάτα κουβερτούρα
125ml κρέμα γάλακτος
250γρ μαρμελάδα πορτοκάλι
Εκτέλεση:
Με το αλεύρι φτιάχνουμε σιντριβάνι και βάζοντας όλα τα υλικά στη μέση αναμιγνύουμε με το χέρι ζυμώνοντας μια μαλακή ζύμη. Τυλίγουμε σε μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για μισή ώρα, κατόπιν ανοίγουμε με τον πλάστη και στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί. Στρώνουμε λαδόκολλα και ψημένα όσπρια και ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς. Αμέσως μετά αφαιρούμε τη λαδόκολλα και τα όσπρια και ψήνουμε για 20 λεπτά ακόμα. Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει, παράλληλα ζεσταίνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και την κρέμα ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στρώνουμε την μαρμελάδα πορτοκάλι στην ψημένη τάρτα και από πάνω ρίχνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα με την κρέμα και αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει για 1 ώρα τουλάχιστον.