Areti
VIP μέλος
Υλικά
35 γραμμ. κακάο άγλυκο
80 ml καυτό νερό
150 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
150 γραμμ. βούτυρο λιωμένο
300 γραμμ. μαύρη ζάχαρη
100 γραμμ. σκόνη φουντουκιού
4 αυγά χωρισμένα
1 κ.σ. κακάο έξτρα για το γαρνίρισμα
Βουτυρώνουμεμία φόρμα δαχτυλίδι 20 εκ. και στρώνουμε μέσα λαδόκολλα. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κακάο και το νερό καυτό. Ανακατεύουμε με σύρμα, να διαλυθεί. Προσθέτουμε το βούτυρο, τη σοκολάτα, τη ζάχαρη, τη σκόνη φουντουκιού και τους κρόκους συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Χτυπάμε τα ασπράδια με μίξερ χειρός μέχρι να σχηματίσουν απαλές κορυφές. Ρίχνουμε λίγο χτυπημένο ασπράδι στο σοκολατένιο μείγμα και το διπλώνουμε απαλά με σπάτουλα. Προσθέτουμε το υπόλοιπο χτυπημένο ασπράδι και το ενσωματώνουμε στο μείγμα σοκολάτας. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC στις αντιστάσεις στην τελευταία σχάρα για 1 ώρα. Αφού το βγάλουμε από τον φούρνο το αφήνουμε να σταθεί στη φόρμα 20΄. Το ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με κακάο. Ζεστό είναι συγκλονιστικό και κρύο είναι τέλειο! Σερβίρουμε με παγωτό ή χτυπημένη κρέμα.