Σοκολατόπιτα με φουντούκια
Υλικά
1 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
5 αυγά
1 φλυτζάνι του τσαγιού αλεύρι κοσκινισμένο
200γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
250γρ. αλεσμένα φουντούκια
250γρ. σοκολάτα γάλακτος
250γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη και τη μαργαρίνη.
Τα χτυπάμε λίγο με το σύρμα και προσθέτουμε τα αυγά χτυπώντας συνεχώς.
Κατόπιν προσθέτουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε καλά.
Τέλος προσθέτουμε τα φουντούκια συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.
Εν τω μεταξύ λιώνουμε σε μπεν μαρί τις σοκολάτες και περιχύνουμε μ? αυτές τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε με σπάτουλα πολύ καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βουτυρώνουμε ένα ορθογώνιο πυρέξ (μήκους 30εκ. περίπου) και στρώνουμε μέσα τη σοκολατόπιτα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς για δέκα λεπτά και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
Αφήνουμε τη σοκολατόπιτα λίγο να κρυώσει.
Αν θέλουμε, σερβίρουμε με παγωτό βανίλια.
Υλικά
1 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
5 αυγά
1 φλυτζάνι του τσαγιού αλεύρι κοσκινισμένο
200γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
250γρ. αλεσμένα φουντούκια
250γρ. σοκολάτα γάλακτος
250γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε τη ζάχαρη και τη μαργαρίνη.
Τα χτυπάμε λίγο με το σύρμα και προσθέτουμε τα αυγά χτυπώντας συνεχώς.
Κατόπιν προσθέτουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε καλά.
Τέλος προσθέτουμε τα φουντούκια συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.
Εν τω μεταξύ λιώνουμε σε μπεν μαρί τις σοκολάτες και περιχύνουμε μ? αυτές τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε με σπάτουλα πολύ καλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Βουτυρώνουμε ένα ορθογώνιο πυρέξ (μήκους 30εκ. περίπου) και στρώνουμε μέσα τη σοκολατόπιτα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς για δέκα λεπτά και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
Αφήνουμε τη σοκολατόπιτα λίγο να κρυώσει.
Αν θέλουμε, σερβίρουμε με παγωτό βανίλια.