Areti
VIP μέλος
Σοκολατόπιτα: Εύκολο γλυκό
Υλικά για ένα γλυκό 6-8 μερίδων
200 γρ. βούτυρο
1 κ. σ αλεύρι
1 κ.σ μπεικιν πάουντερ
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα καλής ποιότητας
220 γρ. ζάχαρη
5 αυγά
Για το γλάσο
4 κ.σ νερό
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα καλής ποιότητας
100 γρ. βούτυρο
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς . Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε το ταψάκι.Λιώνουμε το βούτυρο με τη σοκολάτα μαζί στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί.Προσθέτουμε τη ζάχαρη στο μίγμα και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει λίγο. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς . στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι με το μπεικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε καλά το μίγμα. Μεταφέρουμε το μίγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 22 με 25 λεπτά. Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο , το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε . αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν το σερβίρουμε.
Για το γλάσο σοκολάτας ζεσταίνουμε όλα τα υλικά μαζί σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων. Ανακατεύουμε καλά το γλάσο. Βάζουμε το γλυκό στη σχάρα και το περιχύνουμε με το γλάσο.
Υλικά για ένα γλυκό 6-8 μερίδων
200 γρ. βούτυρο
1 κ. σ αλεύρι
1 κ.σ μπεικιν πάουντερ
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα καλής ποιότητας
220 γρ. ζάχαρη
5 αυγά
Για το γλάσο
4 κ.σ νερό
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα καλής ποιότητας
100 γρ. βούτυρο
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς . Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε το ταψάκι.Λιώνουμε το βούτυρο με τη σοκολάτα μαζί στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί.Προσθέτουμε τη ζάχαρη στο μίγμα και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει λίγο. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς . στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι με το μπεικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε καλά το μίγμα. Μεταφέρουμε το μίγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 22 με 25 λεπτά. Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο , το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε . αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν το σερβίρουμε.
Για το γλάσο σοκολάτας ζεσταίνουμε όλα τα υλικά μαζί σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων. Ανακατεύουμε καλά το γλάσο. Βάζουμε το γλυκό στη σχάρα και το περιχύνουμε με το γλάσο.