Υλικά
200 γραμμάρια υψηλής ποιότητας σοκολάτα με περιεκτικότητα σε κακάο 70%
2 αυγά
2/3 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
1/2 φλιτζάνι πλήρες γάλα
2-3 μπανάνες
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
ρούμι
Ζάχαρη άχνη
Βούτυρο και κρυσταλλική ζάχαρη για το ταψί
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
2. Κόψτε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και βάλτε τα ένα μπολ.
3. Ζεστάνετε το γάλα και την κρέμα (μην τα αφήσετε να βράσουν) και περιχύστε τα κομμάτια σοκολάτας. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να γίνει ένα μείγμα.
4. Προσθέστε και το βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει.
5. Μόλις το μείγμα κρυώσει, προσθέστε τα αυγά και ανακατέψτε καλά.
6. Βουτυρώστε και πασπαλίστε με ζάχαρη ένα ταψί (ή ένα πυρίμαχο σκεύος).
7. Κόψτε τις μπανάνες σε χοντρές φέτες και στρώστε τες στο ταψί.
8. Περιχύστε με το μείγμα σοκολάτας και ψήστε για περίπου 15-25 λεπτά.
9. Βγάλτε το ταψί από το φούρνο και πασπαλίστε με ρούμι και ζάχαρη άχνη. Ξαναβάλτε το πίσω στο φούρνο και ψήστε για περίπου 3-5 λεπτά, ιδανικά στο grill.
10. Σερβίρετε ζεστό.