ΥΛΙΚΑ
150γρ. σκόνη κακάο
2 πακέτα μπισκότα τύπου πτι μπερ ολικής άλεσης
1 κούπα ακατέργαστη μαύρη ζάχαρη
3 κρόκους αβγών
1 ποτήρι νερό
2 σφηνάκια κονιάκ
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
200γρ. κουβερτούρα
3 κουτ. σούπας μαργαρίνη
1 κούπα καρύδια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ρίχνουμε το νερό σε ένα βαθύ τηγάνι. Μόλις το νερό κοχλάσει, προσθέτουμε τη μαργαρίνη και αφήνουμε να πάρει μια βράση και να λιώσει η μαργαρίνη. Στη συνέχεια, ρίχνουμε περίπου 125γρ. κακάο, την κουβερτούρα και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε πολύ καλά το μίγμα με ένα σύρμα ή έναν αβγοδάρτη, μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και να γίνει μια κρέμα. Σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε, ανακατεύοντας συνεχώς, έναν έναν τους κρόκους των αβγών (αν θέλουμε να γίνει πιο ελαφρύ το γλυκό μας, δεν βάζουμε τους κρόκους). Αρωματίζουμε το γλυκό, προσθέτοντας το ξύσμα από τα πορτοκάλια (εναλλακτικά, μπορούμε να βάλουμε κανέλα, γαρίφαλο, μοσχοκάρυδο, μανταρίνι, νεράντζι, φράπα, περγαμόντο ή βανίλια) και το κονιάκ, ανακατεύοντας πολύ καλά. Σε ένα άλλο μπολ, τρίβουμε με τα χέρια μας σε χονδρά κομμάτια τα μπισκότα και ρίχνουμε τα καρύδια, είτε ολόκληρα είτε ψιλοκομμένα (εναλλακτικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε ξηρό καρπό της αρεσκείας μας). Στη συνέχεια, ενώνουμε το μίγμα της σοκολάτας με τα μπισκότα και τα καρύδια, ανακατεύοντας μέχρι να γίνουν όλα τα υλικά ένα μίγμα. Αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο για να σφίξει, για 30 λεπτά περίπου. Τέλος, πλάθουμε το μίγμα σε μικρά μπαλάκια και τα κυλάμε μέσα σε σκόνη κακάο (ώστε τα τρουφάκια μας να καλυφθούν από παντού με κακάο).