Areti
VIP μέλος
Σοκολατένια μπράουνις με ρούμι και σταφίδες
Υλικά:
* 200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
* 200γρ. βούτυρο
* 200γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
* 4 αυγά
* 120γρ. αλεύρι
* 1/3 φλιτζανιού σταφίδες
* 1/4 φλιτζανιού μαύρο ρούμι
Εκτέλεση:
* Βράζουμε τις σταφίδες μαζί με το ρούμι μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Τις αφήνουμε στην άκρη.
* Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Ρίχνουμε το μείγμα της σοκολάτας στο μείγμα των αβγών, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αλεύρι και τις σταφίδες.
* Στρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα σε ένα τετράγωνο ταψάκι 25Χ25 εκ. και αδειάζουμε το μείγμα.
* Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 - 170 βαθμούς για 20 λεπτά ακριβώς.
* Αφήνουμε να κρυώσει για αρκετές ώρες και το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
Υλικά:
* 200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
* 200γρ. βούτυρο
* 200γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
* 4 αυγά
* 120γρ. αλεύρι
* 1/3 φλιτζανιού σταφίδες
* 1/4 φλιτζανιού μαύρο ρούμι
Εκτέλεση:
* Βράζουμε τις σταφίδες μαζί με το ρούμι μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Τις αφήνουμε στην άκρη.
* Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί μαζί με το βούτυρο. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Ρίχνουμε το μείγμα της σοκολάτας στο μείγμα των αβγών, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αλεύρι και τις σταφίδες.
* Στρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα σε ένα τετράγωνο ταψάκι 25Χ25 εκ. και αδειάζουμε το μείγμα.
* Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 - 170 βαθμούς για 20 λεπτά ακριβώς.
* Αφήνουμε να κρυώσει για αρκετές ώρες και το κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.