Ροή

Σοκολατένια κεκάκια

gavraki

Active member
Joined
27 May 2010
Μηνύματα
2,820
Βαθμολογία
0
Points
36
Location
Rhodos
σοκολατένια κεκάκια

yλικά

1 1/2φλυτζάνι του τσαγιού μαργαρίνη
1 ½ φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
6 αυγά
3 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι
1 φλυτζάνι του τσαγιού κακάο
150 γρ.σοκολάτα κουβερτούρα
χυμό από ένα πορτοκάλι ή την ανάλογη ποσότητα χυμό μανταρινιού
1 βανίλια
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη για τα φορμάκια
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για τα φορμάκια
σιρόπι σοκολάτας για το γαρνίρισμα
μεταλλικά φορμάκια για τα κέικ

εκτέλεση

λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπαιν μαρί.
την αποσύρουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και τα ανακατεύουμε.
προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς c.
χτυπάμε στο μπολ του μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
στη συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, φροντίζοντας να ενσωματωθεί καλά το πρώτο με τα υπόλοιπα υλικά, πριν προσθέσουμε το επόμενο.
κατόπιν ρίχνουμε το μείγμα με το αλεύρι και τα χτυπάμε για 3-4 λεπτά περίπου.
προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα, το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
αλείφουμε τα φορμάκια με τη μαργαρίνη και τα γεμίζουμε με τη ζύμη μέχρι τα ?.
βάζουμε τα φορμάκια σε ένα ταψί με νερό τόσο, όσο να τα καλύπτει μέχρι τη μέση.
ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 50-55 λεπτά.
αφήνουμε τα κεκάκια να κρυώσουν λίγο, τα βγάζουμε από τα φορμάκια, τα περιχύνουμε με το σιρόπι σοκολάτας και τα σερβίρουμε, αφού κρυώσουν καλά.
 
Top Bottom