Υλικά για 10 περίπου γλειφιτζούρια:
400 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
100 γρ λευκή κουβερτούρα
10 ξύλινα καλαμάκια
100 γρ τρούφα σοκολάτας για διακόσμηση
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε νερό σε κατσαρόλα φτιάχνοντας μπεν μαρί. Βάζουμε την σοκολάτα σπασμένη σε κομμάτια σε ανοξείδωτο μπολ μέχρι να λιώσει ανακατεύοντας με μια πλαστική σακούλα. Αφαιρούμε το 1/3 της ποσότητας σε ένα μικρότερο μπολ και το αφήνουμε να πάρει θερμοκρασία δωματίου. Κατόπιν το προσθέτουμε πάλι στο μπεν μαρί ανακατεύοντας να ενσωματωθεί με την υπόλοιπη ζεστή κουβερτούρα. Βγάζουμε από το μπεν μαρί και με ένα κουτάλι στρώνουμε σε λαδόκολλα σχηματίζοντας στρογγυλά γλειφιτζούρια τοποθετώντας τα ξύλινα καλαμάκια και την τρούφα σοκολάτας. Παγώνουμε στο ψυγείο τα γλειφιτζούρια και κατόπιν τα τοποθετούμε σε ποτήρι η μπολ στολίζοντας τα με χρωματιστές κορδέλες.