Ροή

Σοφρίτο από την Κέρκυρα

Areti

VIP μέλος
Joined
29 May 2010
Μηνύματα
1,715
Βαθμολογία
3
Points
38
Age
55
Location
Rhodos,Larissa
Σοφρίτο από την Κέρκυρα


Υλικά:


1 κιλό μοσχάρι χωρίς κόκαλο, κατά προτίμηση νουά, ουρά, στρογγυλό ή κιλότο, το οποίο είναι κομμένο σε φέτες
1 κιλό πατάτες κομμένες σε μακρόστενα χοντρά κομμάτια
8 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ποτήρι λάδι
1 ποτήρι ξύδι
2 ποτήρια νερό
αλατοπίπερο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Χτυπάμε τις φέτες το κρέας να λεπτύνουν και το στραγγίζουμε καλά. Μέχρι να κάψει το λάδι, αναμιγνύουμε το αλεύρι με το αλατοπίπερο, ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια το κρέας και μετά τα πετάμε στο λάδι και τα ροδίζουμε καλά κι από τις δυο πλευρές.


Βγάζουμε το κρέας και βάζουμε τις πατάτες να τηγανιστούν ελαφρά. Βγάζουμε τις πατάτες και ρίχνουμε στο ίδιο πάντα λάδι το σκόρδο και το μαϊντανό να μαραθούν. Σβήνουμε με το ξύδι. Παράλληλα, σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό ώσπου να πάρει βράση.


Αμέσως μετά στρώνουμε στην επιφάνεια τις πατάτες κι από πάνω ρίχνουμε το κρέας και τα τσιγαρισμένα μυρωδικά. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου μισή ώρα, μέχρι να δούμε το κρέας να μαλακώνει και τη σάλτσα να αρχίσει να πήζει. Κάθε τόσο ανακινούμε την κατσαρόλα ώστε να πηγαίνει παντού το ζουμί και φροντίζουμε ώστε να υπάρχει αρκετό ώστε το φαγητό να μην κολλήσει. Δεν ανακατεύουμε όμως με κουτάλα. Το σοφρίτο σερβίρεται ζεστό.


Σημείωση: αν θέλετε, μπορείτε να σβήσετε το φαγητό προσθέτοντας στο ξύδι και λίγο λευκό κρασί. Προαιρετικά, μπορείτε να μην τσιγαρίσετε το μαϊντανό αλλά να πασπαλίσετε με αυτόν το φαγητό στο σερβίρισμα. Το σοφρίτο είναι φαγητό που θέλει προσοχή και πείρα, γι? αυτό και το προτιμούσαν οι αστικές και εύπορες οικογένειες της Κέρκυρας.
 
Top Bottom