Ροή

Σκαλτσούνια

gavraki

Active member
Joined
27 May 2010
Μηνύματα
2,820
Βαθμολογία
0
Points
36
Location
Rhodos
συστατικά:

.3 φλιτζάνια αλεύρι
.1 φλιτζάνι ταχίνι
.2 κουταλιές μέλι
.1 κουταλάκι μπέϊκιν πάουντερ
.1/2 φλιτζάνι χλιαρό νερό
.1 φλιτζάνι καρύδια κοπανισμένα
.1/2 φλιτζάνι σταφίδες
.1/2 φλιτζάνι μαρμελάδα της αρεσκείας σας
.ανθόνερο
.ζάχαρη άχνη


εκτέλεση:

-προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190 c
-κοσκινίζετε το αλεύρι και προσθέτετε το μπέϊκιν πάουντερ
-προσθέτετε το ταχίνι και ανακατεύετε
-διαλύετε το μελί στο νερό
-κάνετε ένα λάκκο στο αλεύρι και ρίχνετε εκεί το μελί
-ζυμώνετε μέχρι να γίνει η ζύμη λεία
-την κάνετε μικρά μπαλάκια
-ανοίγετε το κάθε μπαλάκι σε μικρά δισκάκια
-σε ένα μπολ ανακατεύετε τα καρύδια, τις σταφίδες και τη μαρμελάδα
-βάζετε γέμιση σε κάθε δισκάκι και το κλείνετε σε μισοφέγγαρο
-τα βάζετε στο ταψί
-ψήνετε για 30 λεπτά περίπου
-μόλις κρυώσουν ελαφρά τα ραντίζετε με ανθόνερο και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη
 
Top Bottom