Σκαλτσουνια με Αμυγδαλοπαστα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΓΔΑΛΟΠΑΣΤΑ:
70 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
100 γρ. ζάχαρη άχνη
450 γρ. λευκό αμύγδαλο σκόνη
½ κουτ. του γλυκού κανέλα
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
180 γρ. ξερά φρούτα
100 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο (ή άλλη της αρεσκείας μας)
180 γρ. τριμμένο καρύδι στο μπλέντερ
ξύσμα από 1 λεμόνι
άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΥΓΔΑΛΟΠΑΣΤΑ:
Ρίχνουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά και φτιάχνουμε την αμυγδαλόπαστα (μάρζιπαν). Αφήνουμε για λίγο τη ζύμη να ξεκουραστεί.
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
Πολτοποιούμε στο μπλέντερ πολύ καλά όλα τα υλικά της γέμισης. Ανοίγουμε την αμυγδαλόπαστα σε λεπτό φύλλο πάχους 3-4 χιλ. και κόβουμε κύκλους διαμέτρου 8-9 εκ. Τοποθετούμε στο κέντρο κάθε κύκλου ένα κουταλάκι του γλυκού από τη γέμιση και το διπλώνουμε σε μισοφέγγαρο πιέζοντας στις άκρες για να κολλήσουν. Πασπαλίζουμε με άχνη.