Ροή

Σιροπιαστή κολοκύθα με καρυδόψιχα

Nana

Member
Joined
4 July 2010
Μηνύματα
166
Βαθμολογία
0
Points
16
Location
Germany
koloki8i.jpg


Υλικά

1 μικρή κολοκύθα κομμένη σε κύβους χωρίς σπόρους
1 φλιτζάνι ζάχαρη 200 γραμμάρια
2 γαρύφαλλα
Χυμο από 1/2 λεμόνι
½ φλιτζάνι θρυμματισμένο καρύδια

Εκτέλεση

Ρίχνετε τα κομμάτια κολοκύθας σε μια μεγάλη κατσαρόλα και καλύψτε με ζάχαρη. Αφήνετε την κολοκύθα με τη ζάχαρη στην άκρη για τουλάχιστον 3 ώρες, μέχρι η κολοκύθα να βγάλει τα υγρά της. Προσθέστε τα γαρύφαλλα και τον χυμό λεμονιού. Ρυθμίζετε τη θερμοκρασία στη μέση της εστίας και σιγοβράζετε με κλειστό το καπάκι για περίπου 30 λεπτά.
Να ανακατεύετε συχνά για να μην κολλήσει η κολοκύθα στον πάτο της κατσαρόλας.
Μεταφέρετε τα κολοκύθια σε μια πιατέλα και περιχύνουμε με το σιρόπι. Γαρνίρετε με θρυμματισμένα καρύδια.
 
Top Bottom