Areti
VIP μέλος
Υλικά
1600-1700 γρ. σφυρίδα
1300 γρ. φρέσκες πατάτες
1 κόκκινη πιπεριά
1 κίτρινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
2 κρεμμύδια ξερά
2 φρέσκες ντομάτες
Λάδι, αλάτι, πιπέρι
Χυμός ενός λεμονιού
Εκτέλεση
Ξεπλένουμε τα λαχανικά και καθαρίζουμε το ψάρι. Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες. Τις πιπεριές, τις ντομάτες, τα κρεμμύδια σε ροδέλες. Βάζουμε το ψάρι αλατισμένο ελαφρά σε ένα ταψί, γύρω-γύρω τις πατάτες και από πάνω απλώνουμε τις πιπεριές, τα κρεμμύδια και τις ντομάτες. Τα περιχύνουμε με το λάδι και το χυμό λεμονιού, προσθέτοντας και ένα ποτήρι νερό. Ρίχνουμε το σχετικό αλάτι και πιπέρι και τα ψήνουμε για μια ώρα στους 180 βαθμούς.
Στην περίπτωση που το ψάρι είναι μικρότερο, π.χ. ένα κιλό, 30-40 λεπτά είναι αρκετά.