Areti
VIP μέλος
Σεσκουλοπιτάκια Τήνου
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό σέσκουλα
1 φλιτζάνι ρύζι
1 φλιτζάνι καρύδι ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι σταφίδες
1 κουταλιά κανέλα
½ κουταλάκι γαρύφαλλο
1 φλιτζάνι μέλι ή πετιμέζι
φύλλο σπιτικό
1 κιλό σέσκουλα
1 φλιτζάνι ρύζι
1 φλιτζάνι καρύδι ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι σταφίδες
1 κουταλιά κανέλα
½ κουταλάκι γαρύφαλλο
1 φλιτζάνι μέλι ή πετιμέζι
φύλλο σπιτικό
Για το φύλλο: 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό
3 κουταλιές λάδι
1 κουταλάκι αλάτι
1 αυγό
3 κουταλιές λάδι
1 κουταλάκι αλάτι
Εκτέλεση
Για το φύλλο, βάζουμε σε μία λεκάνη το αλεύρι και όλα τα υλικά, ενώ το νερό το προσθέτουμε λίγο ? λίγο μέχρι να πετύχουμε το ζυμάρι σχεδόν σκληρό. Πλάθουμε το ζυμάρι σε μπαλάκια μεγέθους πορτοκαλιού. Για τη γέμιση πλένουμε τα χόρτα και αφαιρούμε τα σκληρά κοτσάνια. Τα αχνίζουμε σιγά ? σιγά σε κατσαρόλα και μετά από λίγα λεπτά προσθέτουμε το ρύζι και το αφήνουμε να βράσει έως ότου σκάσει. Κατόπιν κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε. Αφού ανοίξουμε το φύλλο, κόβουμε το φύλλο που έχουμε ανοίξει σε φόρμα με κύκλους. Βάζουμε στο κέντρο μία κουταλιά από τη γέμιση και διπλώνουμε κάθε κομμάτι, σχηματίζοντας μισοφέγγαρο. Πατάμε με τα δάχτυλα τις άκρες έτσι ώστε να κολλήσουν και τα τηγανίζουμε. Τέλος τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
150 γρ. περίπου νερό
Για το φύλλο, βάζουμε σε μία λεκάνη το αλεύρι και όλα τα υλικά, ενώ το νερό το προσθέτουμε λίγο ? λίγο μέχρι να πετύχουμε το ζυμάρι σχεδόν σκληρό. Πλάθουμε το ζυμάρι σε μπαλάκια μεγέθους πορτοκαλιού. Για τη γέμιση πλένουμε τα χόρτα και αφαιρούμε τα σκληρά κοτσάνια. Τα αχνίζουμε σιγά ? σιγά σε κατσαρόλα και μετά από λίγα λεπτά προσθέτουμε το ρύζι και το αφήνουμε να βράσει έως ότου σκάσει. Κατόπιν κατεβάζουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε. Αφού ανοίξουμε το φύλλο, κόβουμε το φύλλο που έχουμε ανοίξει σε φόρμα με κύκλους. Βάζουμε στο κέντρο μία κουταλιά από τη γέμιση και διπλώνουμε κάθε κομμάτι, σχηματίζοντας μισοφέγγαρο. Πατάμε με τα δάχτυλα τις άκρες έτσι ώστε να κολλήσουν και τα τηγανίζουμε. Τέλος τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
150 γρ. περίπου νερό