Συστατικά:
.1 1/2 φλιτζάνι αμύγδαλο κοπανισμένο
.3/4 φλιτζάνια ζάχαρη
.1 κουταλάκι κανέλα
.3 αυγά
.1 κιλό φύλλο κρούστας
.3/4 φλιτζάνια βούτυρο λιωμένο
.3 3/4 φλιτζάνια ζάχαρη
.2 1/2 φλιτζάνια νερό
.ξύσμα λεμονιού
.χυμό από 1 λεμόνι
Εκτέλεση:
-Βάζετε σε ένα μπολ το αμύγδαλο, ζάχαρη, την κανέλα και τα αυγά και ανακατεύετε
-Παίρνετε δύο φύλλα, αλείφετε με βούτυρο
-Βάζετε σε όλο το φύλλο μία λεπτή στρώση γέμιση
-Τυλίγετε σε ρόλο και μετά το γυρίζετε σαν σαλιγκάρι
-Τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί.
-Επαναλαμβάνετε μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα
-Περιχύνετε με το υπόλοιπο βούτυρο
-Ραντίζετε τα φύλλα με λίγο νερό
-ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά περίπου
-Το βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει
-Ετοιμάζετε το σιρόπι
-Βάζετε σε μία κατσαρόλα την υπόλοιπη ζάχαρη με το νερό και το ξύσμα λεμονιού
-Αφήνετε να πάρει μερικές βράσεις
-Προσθέτετε το χυμό λεμονιού
-Αφήνετε να βράσει για λίγο ακόμα
-Περιχύνετε το γλυκό όταν αυτό είναι κρύο
.1 1/2 φλιτζάνι αμύγδαλο κοπανισμένο
.3/4 φλιτζάνια ζάχαρη
.1 κουταλάκι κανέλα
.3 αυγά
.1 κιλό φύλλο κρούστας
.3/4 φλιτζάνια βούτυρο λιωμένο
.3 3/4 φλιτζάνια ζάχαρη
.2 1/2 φλιτζάνια νερό
.ξύσμα λεμονιού
.χυμό από 1 λεμόνι
Εκτέλεση:
-Βάζετε σε ένα μπολ το αμύγδαλο, ζάχαρη, την κανέλα και τα αυγά και ανακατεύετε
-Παίρνετε δύο φύλλα, αλείφετε με βούτυρο
-Βάζετε σε όλο το φύλλο μία λεπτή στρώση γέμιση
-Τυλίγετε σε ρόλο και μετά το γυρίζετε σαν σαλιγκάρι
-Τοποθετείτε σε βουτυρωμένο ταψί.
-Επαναλαμβάνετε μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα
-Περιχύνετε με το υπόλοιπο βούτυρο
-Ραντίζετε τα φύλλα με λίγο νερό
-ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά περίπου
-Το βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει
-Ετοιμάζετε το σιρόπι
-Βάζετε σε μία κατσαρόλα την υπόλοιπη ζάχαρη με το νερό και το ξύσμα λεμονιού
-Αφήνετε να πάρει μερικές βράσεις
-Προσθέτετε το χυμό λεμονιού
-Αφήνετε να βράσει για λίγο ακόμα
-Περιχύνετε το γλυκό όταν αυτό είναι κρύο