συστατικά:
.3 1/2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χοντρό
.3 φλιτζάνια ζάχαρη
.3 κουταλάκια μπέϊκιν πάουντερ
.1 1/2 φλιτζάνι γάλα
.ξύσμα ενός λεμονιού
.1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
.1 1/2 φλιτζάνι νερό
εκτέλεση:
-προθερμαίνετε τον φούρνο στους 140 c
-βάζετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και ανακατεύετε
-βουτυρώνετε ένα ταψί
-γυρίζετε το μείγμα στο ταψί
-αφήνετε το μείγμα να ξεκουραστεί για 20 λεπτά
-ψήνετε μέχρι να ροδίσει και να κάνει κρούστα, μία ώρα περίπου
-μόλις ετοιμαστεί το σάμαλι και κρυώσει, σε μία κατσαρόλα βάζετε το νερό και την υπόλοιπη ζάχαρη και αφήνετε να βράσει
-περιχύνετε με χλιαρό σιρόπι το κρύο σάμαλι
.3 1/2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χοντρό
.3 φλιτζάνια ζάχαρη
.3 κουταλάκια μπέϊκιν πάουντερ
.1 1/2 φλιτζάνι γάλα
.ξύσμα ενός λεμονιού
.1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
.1 1/2 φλιτζάνι νερό
εκτέλεση:
-προθερμαίνετε τον φούρνο στους 140 c
-βάζετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και ανακατεύετε
-βουτυρώνετε ένα ταψί
-γυρίζετε το μείγμα στο ταψί
-αφήνετε το μείγμα να ξεκουραστεί για 20 λεπτά
-ψήνετε μέχρι να ροδίσει και να κάνει κρούστα, μία ώρα περίπου
-μόλις ετοιμαστεί το σάμαλι και κρυώσει, σε μία κατσαρόλα βάζετε το νερό και την υπόλοιπη ζάχαρη και αφήνετε να βράσει
-περιχύνετε με χλιαρό σιρόπι το κρύο σάμαλι