Σάλτσες για τη γαλοπούλα
Σάλτσα με κρασί
Μεταφέρουμε τους χυμούς (περίπου 300ml) από το ταψί, όπου ψήθηκε η γαλοπούλα, σε κατσαρόλα και την τοποθετούμε στη φωτιά.
Αδειάζουμε και τα υγρά που άφησε η γαλοπούλα στην πιατέλα, προσθέτουμε 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου, 1 κουταλιά σούπας βούτυρο και αλεύρι όσο χρειάζεται για να δέσει η σάλτσα, ανακατεύοντας συνεχώς, για να μην κολλήσει η κατσαρόλα.
Σάλτσα με πορτοκάλι
Βάζουμε 500γρ. κράνμπερις (κατεψυγμένα) σε κατσαρόλα με 100γρ. ζάχαρη και 300ml χυμό πορτοκαλιού.
Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν τα κράνμπερις, χωρίς όμως να λιώσουν.
Σάλτσα με κρασί
Μεταφέρουμε τους χυμούς (περίπου 300ml) από το ταψί, όπου ψήθηκε η γαλοπούλα, σε κατσαρόλα και την τοποθετούμε στη φωτιά.
Αδειάζουμε και τα υγρά που άφησε η γαλοπούλα στην πιατέλα, προσθέτουμε 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου, 1 κουταλιά σούπας βούτυρο και αλεύρι όσο χρειάζεται για να δέσει η σάλτσα, ανακατεύοντας συνεχώς, για να μην κολλήσει η κατσαρόλα.
Σάλτσα με πορτοκάλι
Βάζουμε 500γρ. κράνμπερις (κατεψυγμένα) σε κατσαρόλα με 100γρ. ζάχαρη και 300ml χυμό πορτοκαλιού.
Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν τα κράνμπερις, χωρίς όμως να λιώσουν.