Ροή

Σάλτσες για τη γαλοπούλα

gavraki

Active member
Joined
27 May 2010
Μηνύματα
2,820
Βαθμολογία
0
Points
36
Location
Rhodos
Σάλτσες για τη γαλοπούλα

Σάλτσα με κρασί

Μεταφέρουμε τους χυμούς (περίπου 300ml) από το ταψί, όπου ψήθηκε η γαλοπούλα, σε κατσαρόλα και την τοποθετούμε στη φωτιά.
Αδειάζουμε και τα υγρά που άφησε η γαλοπούλα στην πιατέλα, προσθέτουμε 1 λίτρο ζωμό κοτόπουλου, 1 κουταλιά σούπας βούτυρο και αλεύρι όσο χρειάζεται για να δέσει η σάλτσα, ανακατεύοντας συνεχώς, για να μην κολλήσει η κατσαρόλα.

Σάλτσα με πορτοκάλι

Βάζουμε 500γρ. κράνμπερις (κατεψυγμένα) σε κατσαρόλα με 100γρ. ζάχαρη και 300ml χυμό πορτοκαλιού.
Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν τα κράνμπερις, χωρίς όμως να λιώσουν.
 
Top Bottom