Ροή

Σάλτσα πέστο

gavraki

Active member
Joined
27 May 2010
Μηνύματα
2,820
Βαθμολογία
0
Points
36
Location
Rhodos
Σάλτσα πέστο

1202.jpg


ΥΛΙΚΑ
2 φλυτζάνια φύλλα φρέσκου πλατύφυλλου βασιλικού
1/3 φλυτζανιού κουκουνάρια ή καρύδια (η αυθεντική είναι με κουκουνάρια) καβουρντισμένα
2 σκελίδες σκόρδο
½ φλυτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
½ φλυτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180ο C και τοποθετήστε τα κουκουνάρια σε ένα ταψί. Ψήστε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν.
Στο πολυμίξερ χτυπήστε τα φύλλα βασιλικού με τα κουκουνάρια και στη συνέχεια προσθέστε το σκόρδο. Χτυπήστε τα όλα μαζί και ενώ το πολυμίξερ δουλεύει προσθέστε σιγά- σιγά το ελαιόλαδο και στη συνέχεια την παρμεζάνα. Τέλος προσθέστε αλάτι και πιπέρι σύμφωνα με το γούστο σας.

Tip: - Επειδή ο φρέσκος βασιλικός δεν είναι εύκαιρος καθόλη τη διάρκεια του χρόνου, μπορείτε όταν είναι άφθονος να φτιάξετε σάλτσα πέστο, παραλείποντας την παρμεζάνα και να την καταψύξετε για περίπου 3 μήνες. Βάλτε την σε ένα αεροστεγές δοχείο φύλαξης κατάλληλο για τρόφιμα και κατάψυξη. Καλύψτε την επιφάνεια της σάλτσας με λίγο ελαιόλαδο και καταψύξτε την. Όταν τη χρειαστείτε αποψύξτε την, προσθέστε την παρμεζάνα, χτηπήστε για λίγο στο πολυμίξερ και χαρείτε την!
 
Top Bottom