Υλικά (για 8 άτομα):
400γρ μακαρονάκι κοφτό
500γρ διάφορα θαλασσινά πλυμένα, καθαρισμένα, κομμένα σε χοντρά κομμάτια (γαρίδες, καλαμαράκια, μύδια, φιλέτο ψαριού)
1 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
3 χρωματιστές πιπεριές, κομμένες σε μπαστουνάκια
1 ντομάτα ξεφλουδισμένη, κομμένη σε ζαράκια
1 αγγουράκι σε φέτες
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ποτήρι κρασί λευκό
χυμό από ένα λεμόνι
1 κ.τ.σ. μουστάρδα
1 κ.τ.γ. μπούκοβο καυτερό
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι, ροδίζουμε τα θαλασσινά, προσθέτουμε το
κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν. Βάζουμε το αλατοπίπερο και το μπούκοβο και σβήνουμε με το κρασί. Βράζουμε για 8-10 λεπτά και κατόπιν στραγγίζουμε το τηγάνι κρατώντας και τα υγρά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το χυμό από το λεμόνι και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε δημιουργώντας μια σάλτσα. Στο τέλος ανακατεύουμε σε ένα μπολ το κοφτό μακαρονάκι, τα θαλασσινά και τη σάλτσα, προσθέτουμε τη ντομάτα, το αγγούρι και το μαϊντανό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
400γρ μακαρονάκι κοφτό
500γρ διάφορα θαλασσινά πλυμένα, καθαρισμένα, κομμένα σε χοντρά κομμάτια (γαρίδες, καλαμαράκια, μύδια, φιλέτο ψαριού)
1 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
3 χρωματιστές πιπεριές, κομμένες σε μπαστουνάκια
1 ντομάτα ξεφλουδισμένη, κομμένη σε ζαράκια
1 αγγουράκι σε φέτες
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ποτήρι κρασί λευκό
χυμό από ένα λεμόνι
1 κ.τ.σ. μουστάρδα
1 κ.τ.γ. μπούκοβο καυτερό
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι, ροδίζουμε τα θαλασσινά, προσθέτουμε το
κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν. Βάζουμε το αλατοπίπερο και το μπούκοβο και σβήνουμε με το κρασί. Βράζουμε για 8-10 λεπτά και κατόπιν στραγγίζουμε το τηγάνι κρατώντας και τα υγρά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το χυμό από το λεμόνι και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε δημιουργώντας μια σάλτσα. Στο τέλος ανακατεύουμε σε ένα μπολ το κοφτό μακαρονάκι, τα θαλασσινά και τη σάλτσα, προσθέτουμε τη ντομάτα, το αγγούρι και το μαϊντανό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.