Ροή

Ρυζόπιτα

gavraki

Active member
Joined
27 May 2010
Μηνύματα
2,820
Βαθμολογία
0
Points
36
Location
Rhodos
ΥΛΙΚΑ

2 φλιτζ. Τσαγιού Ρύζι Γλασέ
? φλιτζ. Τσαγιού Λάδι
4 φλιτζ. Τσαγιού Νερό
2 ½ φλιτζ. Τσαγιού Ζάχαρη
250 γραμ. Καρυδόψιχα κοπανισμένη
1 βανίλια
1 κουτ. σούπας Κανέλα
400 γραμ. Φύλλο εμπορίου
Λάδι για άλειμμα φύλλων

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε το νερό με το λάδι να βράσει και προσθέτουμε το ρύζι. Όταν ψηθεί και χυλώσει, ρίχνουμε 1 ½ φλιτζ. ζάχαρη, την κανέλα και τη βανίλια. Στρώνουμε 4 από τα φύλλα, αλείφοντάς τα ανάμεσα με λάδι. Ανακατεύουμε τα καρύδια με την υπόλοιπη ζάχαρη και λίγη κανέλα και ρίχνουμε αρκετό απ΄αυτό το μίγμα πάνω στα φύλλα, όπως γίνεται στον μπακλαβά. Στρώνουμε ένα άλλο φύλλο και απλώνουμε επάνω αρκετό από το μίγμα του ρυζιού. Συνεχίζουμε στρώνοντας καρύδι και ρύζι εναλλάξ. Όταν τελειώσει το καρύδι και το ρύζι, στρώνουμε 3 φύλλα, τα οποία λαδώνουμε ενδιάμεσα. Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια. Την ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, μέχρι να ροδίσει. Όταν βγάλουμε τη ρυζόπιτα από το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει, την κόβουμε σε κομμάτια και τη σερβίρουμε
 

Παρόμοια Θέματα

Top Bottom