Ροή

Ρυζόγαλο

gavraki

Active member
Joined
27 May 2010
Μηνύματα
2,820
Βαθμολογία
0
Points
36
Location
Rhodos
Tfd-GreekStyleRicePuddingRizogaloEp32ThursdayForDinnercom921.jpg

Υλικά

1/2 κούπα ρύζι Καρολίνα ή γλασέ

1 1/2 κούπα νερό

1/4 κουταλάκι αλάτι

4 κούπες γάλα

2 κουταλιές κορν φλάουρ

λίγη βανίλια

1/2 κούπα ζάχαρη

κανέλα




Εκτέλεση


Βάλτε το ρύζι σε σουρωτήρι και ξεπλύνετέ το με λίγο νερό. Βάλτε το νερό και το αλάτι σε κατσαρόλα επάνω σε δυνατή φωτιά. ΄Οταν αρχίσει να βράζει, ρίξτε το ρύζι κι ανακατέψτε καλά. Σκεπάστε την κατσαρόλα, χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε, μέχρι ν' απορροφηθεί όλο το νερό. Στο μεταξύ, χωρίστε 1/4 κούπας γάλα και διαλύστε σ' αυτό το κορν φλάουρ και τη βανίλια. Βράστε το υπόλοιπο γάλα και ρίξτε το μαζί με τη ζάχαρη στην κατσαρόλα με το ρύζι. Ανακατέψτε, σκεπάστε και σιγοβράστε επί 20'. Ρίξτε το διαλυμένο στο γάλα κορν φλάουρ και βράστε ανακατεύοντας συνεχώς, ώσπου να πήξει το μίγμα ελαφρά, 5'-8' περίπου. Κατεβάστε από τη φωτιά και μοιράστε το ρυζόγαλο σε 6 μπολάκια. ΄Οταν κρυώσει ελαφρά, πασπαλίστε την επιφάνεια με λίγη κανέλα, αφήστε το να κρυώσει εντελώς, σκεπάστε τα μπολάκια με πλαστική μεμβράνη και φυλάξτε τα στο ψυγείο.
 
Top Bottom