Υλικά
1 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα
100 γραμ. λευκή σοκολάτα
4 φλιτζάνια γάλα
? του φλιτζανιού ζάχαρη
½ φλιτζάνι μαύρες σταφίδες
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 σφηνάκι μπράντυ
γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι για το γαρνίρισμα
1 ρόδι
Οδηγίες
Μουσκεύετε τις σταφίδες στο μπράντυ για 15 λεπτά.
Βάζετε το γάλα με τη ζάχαρη στη φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να ζεσταθεί. Ρίχνετε το ξύσμα του πορτοκαλιού, τις σταφίδες με το μπράντυ και το ρύζι.
Χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε για 25 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και απορροφήσει σχεδόν όλο το γάλα.
Κατεβάζετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, ψιλοκόβετε τη σοκολάτα και την ανακατεύετε με το ρυζόγαλο. Το απλώνετε σε ένα ταψί και το αφήνετε να κρυώσει.
Στραγγίζετε μερικά κομμάτια πορτοκαλιού απο το γλυκό του κουταλιού και τα κόβετε σε μικρούς κύβους. Καθαρίζετε το ρόδι και ανακατεύετε 3-4 κουταλιές της σούπας σποράκια ροδιού με το ψιλοκομμένο πορτοκάλι.
Πριν σερβίρετε, κόβετε το ρυζόγαλο σε τετράγωνα κομμάτια, βάζετε 2-3 κομμάτια το ένα επάνω στο άλλο και σερβίρετε με το μείγμα ροδιού και πορτοκαλιών.