Υλικά:
15-20 δαμάσκηνα
μία πρέζα αλάτι
2 φακελάκια τσάι βανίλιες
250 γρ νερό
100 ζάχαρη
2 αυγά
1 λίτρο γαλα
125 γρ ρύζι καρολίνα
ΚΑΡΑΜΕΛΑ:
100 γρ ζάχαρη
2 κσ νερό
χυμό 1\2 λεμονού
Οδηγίες:
Για την καραμέλα:βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό σε κατσαρολάκι,αφήνουμε να λιώσει και να πάρει σκούρο χρώμα και προσθέτουμε το χυμό λεμόνι. Στρώνουμε την καραμέλα σε πυρεξάκι,έτσι ώστε να πάει παντού.
Βράζουμε τα 250 γρ νερό και φτιάχνουμε το τσάι με τα δύο φακελάκια.Ρίχνουμε τα δαμάσκηνα και αφήνουμε να φουσκώσουν και να μαλακώσουν.
Όταν είναι έτοιμα τα στρώνουμε πάνω στην καραμέλα.Εκεί αν θέλουμε,προσθέτουμε αμύγδαλο φιλέ,καβουρδισμένο. Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα με τη ζάχαρη.Μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε συνέχεια,μέχρι να πήξει το ρυζόγαλο.Κατεβάζουμε από τη φωτιά,ρίχνουμε λίγο αλάτι και αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε στο κρύο ρυζόγαλο.Ρίχνουμε το ρυζόγαλο πάνω από τα δαμάσκηνα και ψήνουμε 15 λεπτά,στους 200 βαθμούς.
Αφού μισοκρυώσει,αναποδογυρίζουμε σε άλλο ταψάκι,ώστε να φανούν τα δαμάσκηνα και να τρέξει ή καραμέλα.