Υλικά
* 4 αυγά μικρά χωρισμένα ή 3 μεγάλα
* 1/2 κούπα ζάχαρη
* 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
* 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
* 1/8 κουταλάκι αλάτι
* 2 βανίλιες
* 1 κ.γ ξύσμα πορτοκαλιού
* 1/4 κούπας βούτυρο λιωμένο
* 2-3 κουταλιές ζάχαρη άχνη
* Μαρμελάδα της αρεσκείας σας
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι. Χτυπάμε τ' ασπράδια στη δυνατή ταχύτητα στο μίξερ, να πήξουν και ν' αφρατέψουν. Συνεχίζουμε το χτύπημα, ρίχνωντας λίγη-λίγη τη ζάχαρη και κατόπιν ένα-ένα τα κροκάδια. Σταματαμε το μίξερ κι ανακατευουμε απαλά μ' ένα κουτάλι τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το βούτυρο, κοσκινίζοντάς τα επάνω από το μπολ μ' ένα σουρωτήρι. Τέλος, ρίχνουμε και ανακατέβουμε το βούτυρο κουταλιά-κουταλιά. Αδειάζουμε το μίγμα επάνω σε βουτυρωμένο λαδόχαρτο, στρωμένο σε λαμαρίνα με διαστάσεις 30x40 εκ.
Στρώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 15'-20', να ροδίσει ελαφρά. Βγάζουμε απο το από το φούρνο και αναποδογυρίζουμε επάνω σε πετσέτα πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη. Ξεκολλαμε με με προσοχή το λαδόχαρτο και τυλίζουμε το παντεσπάνι σε ρολό, από τη μακριά πλευρά, μαζί με την πετσέτα
Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Ανοίγουμε με προσοχή κι απλώνουμε στην επιφάνεια τη μαρμελάδα. Ξανατυλίζουμε απαλά το ρολό, κλείνοντας μέσα τη μαρμελάδα. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με λίγη ακόμη ζάχαρη άχνη.
Διατηρείται εκτός ψυγείου αρκετές ημέρες. Καλο είναι να καλυψουμε με πλαστική μεμβράνη, για να μη στεγνώσει.
Φυσικά μπορειτε να βάλετε οτι μαρμελαδα σας αρεσει και αν ειναι σπιτικη ακομα καλυτερα!