Areti
VIP μέλος
Υλικά
Για τη μαρέγκα
5 ασπράδια
175g ζάχαρη άχνη
3 κ.σ. κορνφλάουρ
ζάχαρη άχνη
Για τη γέμιση
8 φύλλα ζελατίνα
150ml λευκό κρασί
3 κρόκοι
100g ζάχαρη
χυμός από 1 λεμόνι
λεπτό ξύσμα από 1 λεμόνι
250ml πλήρης κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
Μουσκέψτε τα φύλλα ζελατίνας σε λίγο κρύο νερό για 10 λεπτά.
Μετά στραγγίστε τα με το χέρι και βάλτε τα μαζί με το κρασί σ? ένα κατσαρολάκι σε σιγανή φωτιά να διαλυθούν.
Χτυπήστε τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη (100g) μέχρι να γίνει ένα κιτρινωπό και κρεμώδες μίγμα.
Στη συνέχεια, προσθέστε το χυμό του λεμονιού και το ξύσμα του.
Περάστε στο μίγμα ευγενικά το μίγμα της ζελατίνας με το κρασί και αφήστε τα στην άκρη να κρυώσουν.
Θερμάνετε το φούρνο στους 180 ή στους 160°C αν είναι με αέρα και «ντύστε» ένα ρηχό ταψάκι περίπου 35?25εκ. με λαδόκολα φούρνου.
Χτυπήστε τα ασπράδια μέχρι να κάνουν μαλακές κορφές και μετά συνεχίστε μέχρι να γίνουν σκληρές.
Περάστε με προσοχή στη μαρέγκα το κορνφλάουρ και μετά όλο το μίγμα να κάνει μια στρώση στο ταψί.
Ψήστε την για 10-12 λεπτά μέχρι να στερεοποιηθεί.
Αφήστε την να κρυώσει για λίγα λεπτά και μετά γυρίστε την πάνω σ? ένα φύλλο λαδόκολας που την έχετε σκεπάσει με άχνη ζάχαρη.
Τώρα απλώστε πάνω στη μαρέγκα τη γέμιση λεμονιού και προσεκτικά διπλώστε τη μαρέγκα να κάνετε το ρολό.
Χρησιμοποιείστε τη λαδόκολα για βοήθεια.
Μεταφέρετε το ρολό σε μια μακρόστενη πιατέλα, κρυώστε το για καμιά ώρα στο ψυγείο και πασπαλίστε λίγη άχνη ακόμα πριν το σερβίρετε.