υλικά
μίγμα από 2 γραβιέρες τριμμένες
σπαράγγια
ζαμπόν (λεπτές μεγάλες φέτες)
κρέπες μεσαίο μέγεθος.
για τη μπεσαμέλ
1 κούπα γάλα
2 κουταλιές αλεύρι
2 κουταλιές βούτυρο
σκόνη μουστάρδα ή έτοιμη
1 1/2 κούπα τυρί (μίγμα γραβιέρα)
για τις κρέπες
1 1/2 κούπα αλεύρι
1/4 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλιά κονιάκ
2 κουταλιές βούτυρο
3 αυγά
1 1/2 κούπα γάλα.
εκτέλεση
απλώνουμε μια φέτα ζαμπόν, παίρνουμε 2-3 σπαράγγια και τα βάζουμε δεματάκι στη μέση του ζαμπόν. πασπαλίζουμε με τυρί. διπλώνουμε το ζαμπόν και το βάζουμε μέσα σε μια κρέπα. περιχύνουμε τις κρέπες με τη μπεσαμέλ. πασπαλίζουμε με πάπρικα και τυρί. ψήνουμε στους 175 βαθμούς c για 20 λεπτά περίπου.
εκτέλεση για τη μπεσαμέλ:
βάζουμε όλα τα υλικά στη φωτιά για λίγη ώρα, μέχρι να ενωθούν. προσθέτουμε λίγο μαϊντανό.
εκτέλεση για τις κρέπες:
ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μίξερ εκτός από το γάλα και τα χτυπάμε για ένα λεπτό, προσθέτωντας λίγο-λίγο το γάλα. σουρώνουμε το χυλό. βάζουμε στην κρεπιέρα ή στο τηγάνι τις κρέπες μία-μία, μέχρι να ροδίσουν και να ξεκολλάνε μόνες τους.
μίγμα από 2 γραβιέρες τριμμένες
σπαράγγια
ζαμπόν (λεπτές μεγάλες φέτες)
κρέπες μεσαίο μέγεθος.
για τη μπεσαμέλ
1 κούπα γάλα
2 κουταλιές αλεύρι
2 κουταλιές βούτυρο
σκόνη μουστάρδα ή έτοιμη
1 1/2 κούπα τυρί (μίγμα γραβιέρα)
για τις κρέπες
1 1/2 κούπα αλεύρι
1/4 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλιά κονιάκ
2 κουταλιές βούτυρο
3 αυγά
1 1/2 κούπα γάλα.
εκτέλεση
απλώνουμε μια φέτα ζαμπόν, παίρνουμε 2-3 σπαράγγια και τα βάζουμε δεματάκι στη μέση του ζαμπόν. πασπαλίζουμε με τυρί. διπλώνουμε το ζαμπόν και το βάζουμε μέσα σε μια κρέπα. περιχύνουμε τις κρέπες με τη μπεσαμέλ. πασπαλίζουμε με πάπρικα και τυρί. ψήνουμε στους 175 βαθμούς c για 20 λεπτά περίπου.
εκτέλεση για τη μπεσαμέλ:
βάζουμε όλα τα υλικά στη φωτιά για λίγη ώρα, μέχρι να ενωθούν. προσθέτουμε λίγο μαϊντανό.
εκτέλεση για τις κρέπες:
ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μίξερ εκτός από το γάλα και τα χτυπάμε για ένα λεπτό, προσθέτωντας λίγο-λίγο το γάλα. σουρώνουμε το χυλό. βάζουμε στην κρεπιέρα ή στο τηγάνι τις κρέπες μία-μία, μέχρι να ροδίσουν και να ξεκολλάνε μόνες τους.