Ροφημα Σοκολατας με Καγιεν
[Από την ταινία «Chocolat»]
[Από την ταινία «Chocolat»]
ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό γάλα πλήρες
1 κλωναράκι βανίλιας κομμένο κάθετα στα 2
2 ξυλάκια κανέλας
100 γρ. μέλι
? κουτ. του γλυκού πιπέρι καγιέν
400 γρ. κουβερτούρα 66% κακάο, λιωμμένη σε μπεν μαρί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το μέλι, τα μυρωδικά και το πιπέρι. Μόλις αρχίσει να βράζει, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα. Αφήνουμε να μείνει για 10 λεπτά, ανακατεύουμε πολύ καλά, αφαιρούμε την κανέλα και τη βανίλια, ζεσταίνουμε ελαφρά και σερβίρουμε σε 6-7 κούπες.