Areti
VIP μέλος
Υλικά
1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
1 κιλό ξερά κρεμμύδια
1 φλιτζ. τσαγιού δυόσμος ψιλοκομένος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
1/2 φλιτζ. τσαγιού μαϊντανός ψιλοκομένος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
1/2 κονσέρβα ντοματάκι κονκασέ (ή 1 μεγάλη ντομάτα κομένη σε κύβους - στην εποχή της)
2 αυγά
2 κουτ. σούπας ξίδι
1 κουτ.σούπας ξίδι μπαλσάμικο
αλάτι, πιπέρι κατά βούληση
αλεύρι όσο πάρει (περίπου 5-6 κουτ.σούπας) για το μείγμα
αλεύρι για το αλεύρωμα, λάδι για το τηγάνισμα
Διαδικασία
Καθαρίζουμε και τρίβουμε τα κρεμμύδια στον τρίφτη μέσα σε σουρωτήρι. Τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και τα ανακατεύουμε να πάει παντού, τα «ζουλάμε» να βγάλουν τα υγρά τους και τα ξεβγάζουμε καλά με κρύο νερό. Τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τον κιμά, τα κρεμμύδια, την ντομάτα, το δυόσμο, το μαϊντανό, τα αυγά, το ξίδι, το μπαλσάμικο, αλάτι, πιπέρι και κουταλιά-κουταλιά το αλεύρι μέχρι να προκύψει ένα όχι πολύ σφιχτό μείγμα. Το αφήνουμε λίγο στο ψυγείο να σφίξει, και παίρνουμε «μπουκιές», τις αλευρώνουμε και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι. Γίνονται πάρα πολύ αφράτοι και πεντανόστιμοι.