Ρεβυθοσαλάτα
Υλικά
250 γρ. ρεβύθια
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 ψητές πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε μικρά μπαστουνάκια
4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
1 κοφτό κουταλάκι σόδα και
1 κοφτό κουταλάκι αλάτι για το μούλιασμα των ρεβυθιών
Υλικά για το ντρέσινγκ
1/3 φλυτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο
3 κουταλιές σούπας ξύδι μπαλσάμικο
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο δενδρολίβανο
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
αλάτι
Εκτέλεση
Moυσκεύουμε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβύθια σε ένα μπολ με αρκετό νερό, μέσα στο οποίο έχουμε βάλει τη σόδα και το αλάτι.
Μετά από 12 ώρες στραγίζουμε τα ρεβύθια και τα ξεπλένουμε πολύ καλά 5 με 6 φορές.
Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με 1 λίτρο νερό χωρίς αλάτι, τα βράζουμε για 50 λεπτά (ή όσο χρόνο χρειαστούν, μέχρι να μαλακώσουν) ξαφρίζοντας τα και στη συνέχεια τα στραγγίζουμε.
Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ βάζοντας όλα τα υλικά σε ένα βαζάκι και ανακινώντας το καλά.
Βάζουμε σε ένα μπολ τα ρεβύθια, τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, το μαϊντανό και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ.
Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Υλικά
250 γρ. ρεβύθια
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 ψητές πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε μικρά μπαστουνάκια
4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
1 κοφτό κουταλάκι σόδα και
1 κοφτό κουταλάκι αλάτι για το μούλιασμα των ρεβυθιών
Υλικά για το ντρέσινγκ
1/3 φλυτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο
3 κουταλιές σούπας ξύδι μπαλσάμικο
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο δενδρολίβανο
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
αλάτι
Εκτέλεση
Moυσκεύουμε από το προηγούμενο βράδυ τα ρεβύθια σε ένα μπολ με αρκετό νερό, μέσα στο οποίο έχουμε βάλει τη σόδα και το αλάτι.
Μετά από 12 ώρες στραγίζουμε τα ρεβύθια και τα ξεπλένουμε πολύ καλά 5 με 6 φορές.
Τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με 1 λίτρο νερό χωρίς αλάτι, τα βράζουμε για 50 λεπτά (ή όσο χρόνο χρειαστούν, μέχρι να μαλακώσουν) ξαφρίζοντας τα και στη συνέχεια τα στραγγίζουμε.
Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ βάζοντας όλα τα υλικά σε ένα βαζάκι και ανακινώντας το καλά.
Βάζουμε σε ένα μπολ τα ρεβύθια, τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, το μαϊντανό και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ.
Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.