Areti
VIP μέλος
Ρεβυθοκεφτέδες από την Ίο
Υλικά:
½ κιλό ρεβύθια
Μαϊντανός (σε ποσότητα της αρεσκείας σας)
Σέλινο
Δυόσμος
2 κρεμμύδια
½ κιλό αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του)
Αλάτι ? Πιπέρι.
½ κιλό ρεβύθια
Μαϊντανός (σε ποσότητα της αρεσκείας σας)
Σέλινο
Δυόσμος
2 κρεμμύδια
½ κιλό αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του)
Αλάτι ? Πιπέρι.
Εκτέλεση:
Βάζουμε τα ρεβύθια στο νερό να μαλακώσουν και τα αφήνουμε για 8 τουλάχιστον ώρες. Στραγγίζουμε τα ρεβύθια και τα ψιλοκόβομε στο μπλέντερ. Ανακατεύουμε τα αλεσμένα ρεβύθια με τα μυρωδικά, τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το αλεύρι και το αλατοπίπερο και με όσο νερό απαιτείται για το μείγμα. Σκεπάζουμε το μίγμα με μια πετσέτα και το αφήνουμε λίγη ώρα για να φουσκώσει. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, ρίχνοντας τόση ποσότητα μείγματος όση χωρά σε μια κουταλιά της σούπας. Φροντίζουμε ο κεφτές να τηγανιστεί και από τις δύο πλευρές.
Βάζουμε τα ρεβύθια στο νερό να μαλακώσουν και τα αφήνουμε για 8 τουλάχιστον ώρες. Στραγγίζουμε τα ρεβύθια και τα ψιλοκόβομε στο μπλέντερ. Ανακατεύουμε τα αλεσμένα ρεβύθια με τα μυρωδικά, τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το αλεύρι και το αλατοπίπερο και με όσο νερό απαιτείται για το μείγμα. Σκεπάζουμε το μίγμα με μια πετσέτα και το αφήνουμε λίγη ώρα για να φουσκώσει. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, ρίχνοντας τόση ποσότητα μείγματος όση χωρά σε μια κουταλιά της σούπας. Φροντίζουμε ο κεφτές να τηγανιστεί και από τις δύο πλευρές.